Amendă de 1.000 de lei pentru românii care fac asta în balcon! Gestul a devenit un obicei pentru mulți locatari
Se dă amendă de 1.000 de lei pentru românii care fac asta în balcon! Este vorba despre cei care scutură covoarele sau păturile de la balcon. Gestul a devenit un obicei pentru mulți locatari.
Amendă de 1.000 de lei pentru românii care fac asta în balcon!
Un obicei al românilor care stau la bloc este să scuture din balcon covoarele, păturile sau lenjeriile de pat. Gestul este interzis și se sancționează cu amenzi mari. Unele amenzi sunt de-a dreptul ciudate sau neașteptate, așa cum este și în acest caz.
În multe blocuri din România, spălatul covoarelor pe balcon sau scuturatul acestora poate duce la amendă. Acest comportament este considerat deranjant pentru vecini și poate duce la murdărirea geamurilor sau rufelor celor care locuiesc la etajele de jos.
În unele orașe din țară, asociația de proprietari a stabilit reguli clare care interzic astfel de acțiuni. Cei care continuă să scuture covoare sau alte textile de pe balcon riscă să fie amendați, mai ales dacă vecinii depun plângeri.
Mai mult, consiliile locale au emis hotărâri pentru menținerea curățeniei și ordinii publice, care includ interdicția de a scutura covoare, rufe sau alte obiecte pe balcon. Locatarii trebuie să știe că sancțiunile pentru încălcarea acestor hotărâri pot ajunge între 200 și 1.000 de lei.
Sancțiuni pentru locatarii care fac lucrări de amenajare la bloc
Locatarii care fac lucrări de îmbunătățire a blocului pot fi amendați, potrivit legii. Cei care vor să dea cu var în scara blocului, să îmbunătățească fațada blocului sau să amenajeze terasa blocului riscă să primească o amendă de 9.000 de lei, dacă nu au avizele necesare.
Una dintre lucrările pe care locatarii de la bloc le fac este să repare terasa și să o amenajeze după bunul plac. Pentru a face această lucrare, trebuie să fie respectați anumiți pași legali. În caz contrar, persoana care face lucrarea va fi amendată. Lucrările de amenajare sau de reparare pot începe în baza acordului în scris al tuturor proprietarilor din condominiu și după obținerea prealabilă a acordurilor, avizelor și autorizațiilor necesare prevăzute de legislația în vigoare. Cei care nu respectă pașii legali vor primi amendă între 4.000 și 9.000 de lei.
Viața la bloc implică respectarea mai multor reguli. De exemplu, proprietarii trebuie să țină cont de părerea vecinilor în momentul în care fac lucrări de renovare atât în interior, cât și în exterior. Au nevoie de autorizații de construcții în anumite cazuri, conform prevederilor legale. În cazul în care o intervenție afectează structura de rezistență a clădirii sau aspectul arhitectural, nu se poate executa decât cu autorizațiile și avizele necesare. Astfel de lucrări sunt închiderea balconului, recompartimentarea locuinței, modificarea fațadei și nu numai. Singurele operațiuni care se pot efectua fără acest document sunt zugrăvelile. Condiția este că nu trebuie modificate elemente de fațadă și culorile originale. Persoanele care nu respectă aceste reglementări riscă să primească amenzi mari. Sancțiunile pentru lucrări neautorizate, chiar în propria locuință, pornesc de la 1.000 de lei.
O nouă lege strictă se va aplica pentru locatari. Este vorba despre interzicerea unei practici a celor care stau la bloc, și anume scuturatul covoarelor și a păturilor în balcon.