Am scăpat de tinitus? Sunetul continuu din ureche mea

de: BZI.ro
12:48, 14 ian. 2022

De unde știm dacă am scăpat de tinitus sau nu? A plecat definitiv acest sunet sau se va întoarce curând.

Un lucru mai puțin cunoscut este faptul că 15-20% din populația planetei prezintă tinitus. Acesta se prezintă prin capacitatea de a auzi, observa, un sunet ce deține o tonalitate foarte joasă sau foarte înaltă. Adesea sunetul este auzit doar de către o persoană și este imperceptibil pentru celelalte.

Undele sonore ce se percep sunt fie foarte joase, fie foarte înalte

Ce este tinitus: Sunetul pe care numai eu îl aud

În SUA, în cadrul emisiunii „Mistere Nerezolvate” a fost adusă în discuție si tema sunetului ce este auzit doar de puține persoane. Astfel, una dintre explicațiile pe care știința le-a oferit a fost faptul că acel sunet este o consecință a tinitusului.

Tinitus se definește ca fiind o afecțiune în care se percepe existența unui sunet intens, însă fără ca sunetul să existe în realitate. Teoria specialiștilor fiind cea precum că sunetul se produce datorită unei erori la nivelul urechii interne.

De asemenea, a fost acuzat și zumzetul ce se produce datorită circulației venoase, caz în care sunetul se produce la nivelul corpului nostru. La nivelul venei jugulare având loc o vibrație destul de puternică datorată influxului de sânge.

Sunetul este similar cu cel de urechi înfundate obținut la mersul cu avionul

Tot în SUA, a fost identificat în zona orașului Seattle, un sunet intens ce a fost ulterior identificat drept un sunet de împerechere a peștelui-broască mascul, pentru a atrage femele. Dar un alt sunet similar a fost identificat și în Marea Britanie, loc în care acest pește nu există.

O altă explicație oferită de oamenii de știință este dată de schimbările bruște ale presiunii atmosferice, cazuri similare cu cel ce are loc în avion la „înfundarea urechilor”.

Medicii spun că doze excesive de antibiotice, diuretice, medicamente pentru cancer și analgezice fără steroizi, pe termen lung ar putea duce la apariția unui tinitus cronic.

Persoanele ce au participat în formarea unei statistici în determinarea sursei ce provoacă acest sunet au susținut lucruri contradictorii, fapt ce împinge oamenii de știință spre a crede că sunt mai multe cauze pentru același sunet.

Astfel, unii oameni au sesizat că sunetul se poate simți mai bine noaptea, în timp ce alții susțin că sunetul se poate simți toată ziua. Alți oameni întrebați au susținut că acest sunet apare doar în anumite perioade ale zilei și doar în anumite zile. Iar, cauzele posibile ce pot provoca asta, au crescut considerabil.

Unele persoane au sesizat ca noaptea se agravează sunetul

Am scăpat de tinitus? Nu mai aud sunetul!

Tinitus a fost găsită drept o afecțiune ce nu deține o explicație exactă din punct de vedere medical sau științific. Totodată, s-a ajuns la concluzia că o importanță mare are și atenția căruia i se oferă. Mulți oameni ce spun că l-au ignorat, susțin că a dispărut la un moment dat, în timp ce există cazuri ce-l aud și la bătrânețe.

Sunetul este prezentat ca fiind unul ce se aude în liniște, iar alte sunete mai puternice îi pot masca prezența. Terapia cu muzică având un potențial răspuns satisfăcător în combaterea sa.

Sunetul este unul intens și se poate auzi pe perioade lungi

Unele teorii spun că în funcție de zona în care o persoană trăiește aceste sunete pot fi cauzate de către curenți de aer sau poate chiar mișcări ale rotației pământului, ceea ce în engleză poate fi tradus drept Earth’s hum.

Niște opinii medicale susțin că prezența tinitusului poate indica o inflamație la nivelul urechii interne (cu posibile șanse de surzire) sau poate chiar o tumoare la nivelul sistemului nervos central. Dar, dat fiind procentul de 15-20% din populație, cancerul nu poate fi unica explicație.