Alzheimer: 12 minute de meditatie pe zi reduc riscul

de: BZI.ro
21:07, 20 mai 2021

Potrivit unui studiu american, practica regulată a meditației influențează pozitiv sănătatea creierului. Persoanele care fac acest exercițiu timp de 12 minute pe zi își reduc riscul de a dezvolta boala Alzheimer.

Cum se poate evita declinul cognitiv? Soluțiile sunt simple și variate: rămâneți activ din punct de vedere intelectual, mâncați sănătos sau dormiți suficient. Anumite tehnici zilnice de meditație, cum ar fi „Kirtan Kriya”, reduc, de asemenea, riscul bolilor cognitive, cum ar fi Alzheimer. Aceasta este ceea ce demonstrează Dr. Dharma Singh Khalsa și Dr. Andrew B. Newberg într-un studiu care analizează importanța implicării spirituale în menținerea funcției cognitive.

Alzheimer: cum reduce meditația riscul de a dezvolta boala?

Pe termen lung, modul în care funcționează creierul uman este în mare măsură influențat de activitatea sa. O bună implicare socială, emoțională și spirituală ajută la menținerea unei sănătăți cognitive optime. Izolarea socială, de exemplu, provoacă o scădere semnificativă a capacității intelectuale dacă aceasta continuă prea mult timp. La fel, practicile spirituale și / sau religioase „sunt elemente cruciale în dezvoltarea cunoașterii și bunăstării”. Cercetătorii sugerează că meditația reduce semnificativ riscul de pierdere a memoriei, declin intelectual și chiar boala Alzheimer.

Nu există încă un tratament eficient pentru vindecarea bolii. Medicii sunt obligați să găsească soluții alternative care să reducă riscul de afectare a creierului pe termen lung. Stilul de viață este un factor determinant în sănătatea creierului nostru. Practicarea zilnică a meditației ajută la menținerea bunăstării cerebrale. Și pentru asta, 12 minute pe zi pot fi suficiente!

Kirtan Kriya: meditație eficientă pentru menținerea sănătății cognitive

Cercetătorii au studiat o tehnică de meditație, „Kirtan Kriya”, care provine din Kundalini, o forma de yoga tradiționala practicata de milenii. Este o meditație cântată care se concentrează pe respirație și mișcări corporale. Îmbunătățește direct somnul, scade depresia și crește fluxul de sânge către părți ale creierului care joacă un rol în cunoaștere și emoții.

Studiul a implicat subiecți sănătoși, precum și pacienți cu declin cognitiv. Participanții care practicau Kirtan Kriya zilnic au beneficiat de o îmbunătățire a abilităților cognitive și a dispoziției. „Atenuarea efectelor biochimice negative ale stresului prin practici spirituale poate ajuta la reducerea riscului de dezvoltare a Alzheimerului”, spun co-autorii Dr. Dharma Singh Khalsa de la Alzheimer’s Research and Prevention Foundation din Tucson și Dr. Andrew B. Newberg, profesor de nutriție Științe și medicină alternativă la Universitatea Thomas Jefferson, Philadelphia.

Ambii oameni de știință subliniază importanța „formei spirituale”; termen care leagă sănătatea psihologică de bunăstarea spirituală. Astfel, „angajarea pentru un stil de viață axat pe longevitatea creierului și sănătatea spirituală este o modalitate eficientă de îmbătrânire fără boala Alzheimer”. Dr. Khalsa și Dr. Newberg speră să inspire comunitatea medicală și pacienții să îmbrățișeze acest concept de sănătate spirituală pentru a îmbunătăți prevenirea afectării cognitive.