Aluat fraged cu untură ca pe vremea bunicii. Cum să pregătești acasă un aluat pufos după rețeta tradițională
Atunci când vrem să pregătim bucate tradiționale, trebuie să știm cum putem face acasă un aluat fraged cu untură ca pe vremea bunicii. Gustul copilăriei poate fi readus foarte ușor la masă prin preparate culinare delicioase și aromate. Fie că vrem să facem niște plăcinte savuroase sau câteva prăjituri și cornulețe de casă, ideal este aluatul fraged cu untură. Iată cum să pregătești acasă un aluat pufos după rețeta tradițională.
Aluat fraged cu untură ca pe vremea bunicii pentru prăjituri de casă
Tot mai multe gospodine preferă să gătească după rețetele vechi ale bunicii. Dacă ținem cont de câteva trucuri simple, vom face preparate culinare de neuitat pentru cei de la masă. Când vine vorba de prăjiturile făcute acasă sau de pufosul cozonac și de savuroasele plăcinte, este important să pregătim un aluat fraged cu untură.
Doamnele pot face foarte ușor cu acest aluat și o pâine de casă gustoasă sau gogoși pufoase rapide. Mai mult, de la mesele festive nu trebuie să lipsească delicioasa prăjitură cu aluat răzuit sau gustoșii biscuiți de casă pentru copii.
Dacă vrem să îi bucurăm pe cei de la masă cu niște plăcinte ca în vremea copilăriei, trebuie să pregătim mai întâi un aluat fraged de plăcintă.
Aluatul pentru plăcinte se face foarte ușor dacă ținem cont de câteva trucuri simple. Dacă adăugăm și un pic de untură în prepararea acestuia, cu siguranță bucatele vor ieși gustoase și de neuitat pentru musafiri.
Pentru a face un aluat fraged cu untură este bine să folosim rețeta veche a bunicii. Avem nevoie de câteva ingrediente, de răbdare și de un plus de imaginație.
Cea mai simplă rețetă pentru un aluat pufos
Un aluat fraged cu untură ne va ajuta să obținem cele mai gustoase preparate culinare de casă. Fie că vrem să facem un cozonac delicios sau niște cornulețe și plăcinte, ideal este aluatul fraged cu untură. Pentru prepararea acestuia avem nevoie de 500 g de untură de porc, 2 ouă, 250 ml de borș acru de casă, 1 kg de făină de calitate, 1 cubuleț de drojdie, sare, coajă rasă de lămâie, esență de vanilie sau rom.
Mai întâi se pune făina într-un vas mare, apoi se adaugă cele două ouă și untura amestecată cu drojdia dizolvată în borșul de casă. După aceea se adaugă sare și se frământă bine. Când aluatul capătă o consistență elastică și nu mai este lipicios, se adaugă puțină esență de vanilie sau de rom și se frământă bine. Aluatul va fi unul fraged datorită unturii de porc și va avea un gust deosebit deoarece vom adăuga esențele și răzătura de lămâie pentru un plus de savoare.
După ce aluatul a fost frământat suficient, se lasă la dospit timp de 1 oră într-un loc călduros. Când a crescut suficient, aluatul fraged cu untură este perfect pentru prepararea unor bucate alese. De la cornuțele de casă, până la prăjituri și plăcinte, toate vor fi pe placul celor de la masă, amintind de vremea copilăriei.
Dacă vrem să pregătim acasă plăcinte savuroase ca pe vremea bunicii sau prăjituri gustoase și aromate, ideal este aluatul fraged cu untură. Acesta se face foarte ușor, iar dacă ținem cont de rețeta tradițională, vom obține cele mai bune preparate culinare.