Aluat foietaj cu untură. Ce delicii poți pregăti cu acest aluat fraged și aromat
Dacă vrem să pregătim acasă niște delicii după rețeta bunicii, trebuie să facem mai întâi un aluat foietaj cu untură. Acesta se face rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație. Iată ce delicii poți pregăti cu acest aluat fraged și aromat.
Aluat foietaj cu untură
Când vine vorba de gogoșile de casă, plăcintele pufoase, prăjiturile sau cornulețele aromate, gospodinele se întrec în tot felul de rețete delicioase. Aluatul se poate face cu lapte, cu apă minerală, cu untură, iar pentru a obține deserturi fragede putem pregăti un aluat foietaj de casă.
Aluatul foietaj cu untură se face după rețeta bunicii, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, succesul culinar va fi garantat. Pentru aluatul foietaj cu untură avem nevoie de câteva ingrediente și de un strop de îndemânare.
Cu acest aluat putem pregăti o plăcintă delicioasă și pufoasă.Pe placul multora dintre noi sunt niște ștrudele cu brânză cu aluat foietaj. Dacă vrem să pregătim pentru cei dragi niște ștrudele cu aluat foietaj și umplute cu brânză vom avea nevoie de 300 g de aluat foietaj, 1 gălbenuș de ou și 10 ml de lapte, ingrediente necesare pentru blat. Pentru umplutură vom folosi 200 g de brânză dulce, 100 g de zahăr, 5 g de coajă rasă de lămâie, 2 ouă, 25 g de smântână, 2 linguri de zahăr vanilat, 20 g de făină, sare și 20 g de stafide.
Cu acest aluat putem face și niște plăcinte cu telemea sau cu dulceață de casă. Rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după gust și preferințe. Dacă vrem să pregătim un desert de casă după rețeta bunicii, trebuie să facem mai întâi un aluat fraged și aerat. Astfel, ne vom încânta papilele gustative cu cele mai bune prăjituri, plăcinte și fursecuri delicioase, cu care îi vom cuceri pe cei dragi.
Rețeta celui mai bun aluat de casă
Pentru un aluat foietaj cu untură vom avea nevoie de 500 g de făină, 1 lingură de untură, 1 ou, 2 linguri de oțet, 200 ml de apă călduță și sare, iar pentru uns aluatul vom folosi untură și 100 g de făină.
Într-un castron se amestecă făina împreună cu sarea, untura și oțetul. Se toarnă treptat și apa călduță apoi se începe frământarea aluatului până când aluatul devine elastic Aluatul obținut îl împărțim în două. Prima bucată de aluat se întinde foarte bine apoi se unge cu untură pe ambele părți și cu făină.
Se împăturește aluatul în două apoi mai împăturim o dată. Așezăm aluatul foaie peste foaie, apoi îl acoperim cu un prosop și îl dăm la frigider timp de o oră. La fel procedăm și cu cealaltă bucată de aluat. Important la această tehnică este ca întotdeauna aluatul să fie împăturit la fel, latura de sus, latura de jos, stânga, dreapta. Acest procedeu îl vom repeta de trei ori, până vom obține un aluat foietaj fraged, gata de folosit pentru a pregăti cele mai bune cornulețe, saleuri sau plăcinte de casă.
Aluatul foietaj cu untură se face după rețeta bunicii, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, succesul culinar va fi garantat. Aluatul foietaj are o textură aparte, este fraged, gustos și aromat.