Alimente permise în clostridium. Sfatul medicilor despre o dietă echilibrată
Alimente permise în clostridium sunt compuse dintr-o dietă bogată în proteine, minerale și vitamine care te scapă de această afecțiune. Clostridium este o bacterie care ce cauzează crampe abdominale puternice, stări de greață și balonare, diaree severă sau febră. Apare, de cele mai multe ori, în urma consumului îndelungat de tratament medicamentos, la vârstnici și copii.
Stilul de viață și consumul alimentar ne influențează flora intestinală și dă naștere afecțiunilor greu de suportat și tratat.
Ce alimente sunt permise în clostridium, află ce spun medicii nutriționiști
Specialiștii în nutriție și dietetică sugerează consumul alimentelor ușoare de digerat care pot ajuta și controla diareea severă, evitarea consumului de grăsimi și cu digerare lentă. Corpul trebuie mereu hidratat pentru o recuperare rapidă în urma bolii.
Pentru ca flora intestinală să fie repopulată se recomandă consumul alimentelor bogate în probiotice, ca de exemplu, oțetul de mere crud, kefir sau varză murată care este bogată în vitamina C și enzime probiotice. Consumul de varză murată, de preferat crudă, este rețeta pentru o sănătate îndelungată a sistemului imunitar, digestiv, dar și la o siluetă perfectă.
Castraveții murați în saramură sunt doză de sănătate, consumați de două ori pe săptămână asigură aportul necesar unei diete echilibrate. Alimentele permise în clostridium sunt și iaurtul, laptele bătut și ciocolata neagră care refac flora intestinală și sunt bogate în nutrienți benefici dietei pentru clostridium.
Recuperare rapidă după infecția cu Clostridium
Pentru a ne bucura de o trecere prin boală rapidă specialiștii recomandă consumul alimentelor bogate în calciu, ca de exemplu brânză, lapte, sau suplimente pe bază de calciu. Lichidele și alimentele cu un conținut mare de apă nu sunt de neglijat, dovleceii, roșiile și castraveții sunt legumele esențiale pentru a ne recupera după Clostridium.
Produsele precum bananele, orezul și cartofii dulci sunt recomandate fiind alimente ușor de digerat și consumat, sățioase și gustoase în orice combinație. Supele creme sau ciorbele pe bază de sfeclă, fasole și țelină pot spori procesul de vindecare.
Pentru o dietă echilibrată este de preferat să se evite consumul alimentelor grele de tipul mâncărurilor grase sau prăjite, iuți sau picante, cofeina, legumele crude precum varza albă, broccoli și conopida.
Odată cu instalarea infecției cu această bacterie este posibil ca pacientul să dezvolte o alergie la gluten pentru o perioadă de timp. din acest motiv, se recomandă evitarea consumului de paine, făină sau al alimentelor care au în compoziție gluten.
Această afecțiune apare ca urmare a unui tratament medicamentos bogat în antibiotice, în care starea de sănătate al pacientului se deteriorează. Apar stările de greață, însoțite de dureri de cap, lipsa poftei de mâncare, febră, crampe abdominale puternice și diaree severă.
Medicul specialist, în urma investigațiilor amănunțite, poate prescrie un tratament medicamentos pentru vindecarea rapidă a bolii, sau un regim alimentar bogat în proteine, minerale și vitamine care refac flora intestinală. Se recomandă în prealabil consumul lichidelor, al ceaiurilor pe bază de plante și ingrediente calmante, mentă, mușețel, cătină sau afine, dar și o dietă concepută exact pentru a combate infecția, pe bază de alimente permise în clostridium.