4 alimente grase care te ajută să slăbești

de: BZI.ro
07:35, 01 sept. 2020

Alimente grase bune pentru slăbit. Unele alimente despre care se știe că sunt grase nu sunt dăunătoare pentru sănătate și sunt chiar bune pentru siluetă.

Brânza

Atât timp cât îți moderezi porția (30 sau 40 g) și nu exagerezi, brânza nu este interzisă din dietele echilibrate. Faceți alegerile corecte, amintindu-vă că brânza conține și sare, motiv pentru care nu trebuie consumată în exces.

Avocado, care calmează senzația de foame

Avocado nu te îngrașă. Din contra! Furnizează un maxim de acizi grași, dar aceștia sunt cei buni care se numesc monoinsaturați. Rezultat: aceste grăsimi nu înfundă arterele și chiar reduc nivelul colesterolului! În plus, oferă un maxim de fibre (6,7 g la 100 g) și este bun și pentru sănătate și pentru slăbit deoarece aceste fibre bune duc la o senzație de sațietate mai rapidă. Toate aceste avantaje fac din avocado un excelent inhibitor al apetitului. Conform unui studiu, consumul unei jumătăți de avocado la ora prânzului ar putea reduce durerea foamei cu 40% timp de câteva ore. Și, conform unui alt studiu, va ajută să mâncați mai sănătos, deoarece persoanele care îl mănâncă regulat au un indice de masă corporală mai scăzut și, de asemenea, tind să mănânce mai multe fructe și legume.

Alimente grase bune pentru slăbit: nucile

Fără colesterol, fără gluten, fără lactoză, vegetariană / vegană, cu conținut scăzut de sodiu. Nucile sunt grăsimi bune! Furnizează acizi grași polinesaturați, în principal omega 6 (acizi linoleici) și omega 3 (acizi alfa-linolenici). Aceste substanțe nu pot fi sintetizate de organism și trebuie furnizate zilnic prin alimente. Astfel vă protejați sistemul cardiovascular și luptați împotriva colesterolului rău! Pentru a păstra proprietățile nutritive, păstrați-le într-un loc răcoros și uscat.

Sardine, bogate în proteine

Sardinele fac parte din familia peștilor grași precum somonul. Dar cu un mare avantaj: nu sunt foarte scumpe! Proaspete sau conservate, sunt un bun prieten al supletei și mușchilor datorită proteinelor sale de calitate. De asemenea, sunt plinw de substanțe prețioase: aceste celebre omega 3 care ne protejează sănătatea, începând cu cea a inimii. Ca parte a unei diete echilibrate, consumul regulat de sardine reduce riscul de deces din cauza bolilor cardiovasculare! Au și efecte antiinflamatorii, fiind utile în tratamentul afecțiunilor precum astmul, artrita reumatoidă, psoriazisul și bolile inflamatorii intestinale. Și sunt, de asemenea, implicate în prevenirea tulburărilor de dispoziție, cum ar fi depresia.