Alimente care influențează nivelul de glicemie – Cum obții o scădere rapidă
Probabil, te întrebi ce trebuie să faci când ai glicemia mare. Ideal este să o scazi, bineînţeles, dar folosind mai întâi metode cât mai sănătoase şi mai uşoare. Regimul alimentar este răspunsul. Înainte de a apela la tot felul de medicamente din farmacii, mai bine foloseşte remediile naturiste. În acest material vei găsi o listă de alimente care scad nivelul de glicemie într-un timp destul de rapid.
De ce creşte glicemia? Stresul şi anxietatea sunt doi factori. Sedentarismul, însă, deshidratarea, efectele altor medicament pot şi ele, la rândul lor, să influenţeze glicemia. Aşadar, este necesar să acordăm o atenţie sporită acestui lucru, iar regimul alimentar să fie ajustat. Dacă tot avem la dispoziţie metode mai uşoare şi mai simple de scădere a glicemiei, haideţi să le punem în aplicare.
Alimente care scad valorile prea mari de glicemie
Înainte de a apela la medicamentele din farmacie, îndreaptă-ţi atenţia înspre ceva mai sănătos, cum ar fi produsele alimentare.Iată o listă de alimente care pot diminua valorile mari de glicemie.
Scorţişoara
Vorbeşte totuşi mai întâi cu medicul specialist. E posibil că deja să urmezi un tratament care include şi scorţişoară. Altfel rişti să iei doza dublă şi, evident, nu ar fi bine. Despre scorţişoară se spune că poate să scadă şi nivelul colesterolului. Cum funcţionează? Foarte simplu: scorţişoară amplifică efectele produse de insulina, iar pe de altă parte stimulează nişte receptori celulari.
Cuişoarele
Sunt o sursă excelentă de: antioxidanţi, betacaroten, seleniu, fibre, vitamina E, multe minerale esenţiale. Combină cele două produse pentru a obţine un remediu naturist anti glicemie mare. Ai nevoie de 1 litru de apă, 60 gr cuişoare şi 4 beţişoare de scorţişoară. Amestecă-le şi ţine-le în frigider 4 zile. Apoi strecoară lichidul şi bea câte jumătate de ceaşca pe zi.
Broccoli
Sunt bună de minerale şi calciu. Sulforafanul din broccoli stimulează scăderea nivelului glicemic, mai ales atunci când produsul este tocat sau mestecat. Ideal este să consumi broccoli gătit la aburi sau chiar crud.
Seminţele de in
Acestea stimulează şi tranzitul intestinal. Conform unui experiment efectuat pe un eşantion de 57 de persoane cu diabet de tip 2, nivelul glicemic a scăzut semnificaţi. Tot ce a fost nevoie a fost ca pacienţii să consume zilnic 200 gr iaurt natural cu 30 gr seminţe de în. Pe parcursul celor 8 săptămâni de experimente, pacienţii nu au consumat iaurtul simplu, ci amestecat cu seminţe de în. Comparativ cu cei care au mâncat fără în, indicele glicemic a scăzut vizibil.
Seminţele de chia
Acestea scad şi glicemia şi imbunatatec sensibilitatea la insulina. În plus, se pare că sunt benefice şi pentru sistemul cardiovascular.
Alte alimente care pot să scadă glicemia sau au indice scăzut:
- sparanghel;
- fasole păstăi;
- ceapă;
- seminţe de cânepă;
- ceai verde;
- ceai de brusture;
- frunze de mesteacăn;
- cereale integrale;
- ouă;
- quinoa.
Ca să îți monitorizei glicemia, poți să folosești un aparat special, pentru măsurarea ei, sau poți merge la un laborator de analize de două ori pe an. Nu uita că doar medicul specialist este în măsură să îți pună un diagnostic corect și să îți prescrie tratamentul adecvat. Remediile aplicate după ureche, conform sfaturilor adunate, ar utea să îți înrăutățească starea de sănătate.