Alexandru Rafila a participat astăzi la reuniunea miniștrilor Sănătății din UE pentru evaluarea consecințelor sanitare ale războiului din Ucraina
Astăzi, 15 martie, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a participat la reuniunea informală a miniștrilor Sănătății din Uniunea Europeană, care s-a desfășurat online, cu scopul evaluării consecințelor sanitare ale războiului din Ucraina, precum și a acțiunilor coordonate în sprijinul refugiaților și răniților de război.
Comunicatul Ministerului Sănătății
Ministerul Sănătăţii a anunţat, marţi, printr-un comunicat de presă, că ministrul Alexandru Rafila a participat la reuniunea informală online a miniştrilor Sănătăţii din Uniunea Europeană.
„Ministrul român al Sănătăţii a informat asupra resurselor sanitare puse deja la dispoziţie victimelor războiului din Ucraina şi a reafirmat decizia de a acorda îngrijiri medicale tuturor refugiaţilor din Ucraina care au nevoie de acest lucru şi se află pe teritoriul României. Alexandru Rafila le-a comunicat participanţilor la întrunire că România acordă asistenţă medicală necesară, inclusiv bolnavilor cu afecţiuni cronice. De asemenea, a informat că spitalele din România sunt pregătite pentru a trata pacienţii cu HIV şi Tuberculoză care vor ajunge în ţara noastră”, se arată în comunicat.
Ministrul Sănătății, despre centre speciale de vaccinare, în zona de frontieră
Ministrul Sănătăţii a menţionat că se află în curs de pregătire punerea în funcţiune a unor centre speciale de vaccinare în zona de frontieră, în care refugiaţii se vor putea vaccina dacă doresc, astfel încât să se evite posibile focare cu boli care pot fi prevenite prin vaccinare.
„Ministrul Sănătăţii din România a reafirmat decizia autorităţilor române de a acorda tot sprijinul necesar victimelor războiului din Ucraina, arătând că solidaritatea în momente grele este o datorie morală, de la care nu putem abdica”, a mai transmis Ministerul Sănătăţii.
Declarația ministrului Sănătății, Alexandru Rafila
Rafila a postat, pe pagina sa de Facebook, un comunicat în care explică importanța acoperirii vaccinale și felul în care Guvernul României și-a manifestat solidaritatea față de alte țări, donând milioane de doze de vaccin.
„Am participat la întâlnirea miniștrilor de externe și ai sănătății de la Lyon, sub auspiciile Președinției franceze a Consiliului Uniunii Europene și am discutat despre faptul că pandemia de COVID-19 a evidențiat valoarea importantă a solidarității și cooperării.
România susține eforturile de creștere a acoperirii vaccinale la nivel mondial. Guvernul României si-a dovedit solidaritatea cu alte țări, donând milioane de doze de vaccin Moldovei, Serbiei, Ucrainei, Egiptului, Vietnamului, Tunisiei și Coreei de Sud. Utilizarea extinsa a unui vaccin eficient și sigur împotriva COVID-19 în toate colțurile lumii reprezintă o piatră de temelie a răspunsului nostru la actuala pandemie”, a scris ministrul Sănătății pe Facebook.