Prima pagină » National » Alertă cu bombă la bordul unei aeronave de pe aeroportul Henri Coandă din Otopeni – UPDATE
Alertă cu bombă la bordul unei aeronave de pe aeroportul Henri Coandă din Otopeni - UPDATE

Alertă cu bombă la bordul unei aeronave de pe aeroportul Henri Coandă din Otopeni – UPDATE

29 apr. 2022, 08:15,
în National

Ofițerii SRI intervin la această oră pe o pistă a aeroportului Henri Coandă din Otopeni.

UPDATE Ora 17.30: Potrivit unor surse judiciare, într-unul dintre cele două apeluri efectuate la 112, de alertare cu bomba, pe Aeroportul Otopeni, a fost identificat apelantul. Este vorba despre o femeie, 48 de ani, din București, cu afectiuni psihice. Se pare că de-a lungul timpului, aceasta a mai efectuat apeluri la 112, sesizand aspecte nereale. Femeia a fost depistată și transportată la o unitate medicală de psihiatrie.

Știre inițială Din primele informații se pare că pasagerii unei curse a companiei Lufthansa au fost deja coborâți din aeronavă, iar trupele antitero verifică bagajele călătorilor.

Potrivit surselor Antena 3 ar fi vorba despre o alertă cu bombă la cursa București-Munchen.

Aeronavă ar fi trebuit să decoleze la ora 6:00 în această dimineață.

Alertă cu bombă aeroportul Henri Coandă

În urma alertei s-a constituit o celulă de criză la nivelul Aeroportului Internațional Henri Coandă București, anunță SRI. În cadrul acestei celule s-a stabilit evacuarea pasagerilor din aeronava și în acest moment pirotehniștii Brigăzii Antiteroriste din cadrul SRI efectuează cercetări.

”În această dimineață, în jurul orei 06.00, Secția Regională de Poliție Transporturi București – Serviciul Poliție Transporturi Aeriene a fost sesizat prin SNUAU 112 cu privire la faptul că, un avion care urma să decoleze de pe aeroportul Henri Coandă București va exploda. S-a instituit o celulă de criză formată din specialiști din cadrul Serviciului Român de Informații și polițiștii de la Transporturi Aeriene și Frontieră. În prezent, toți pasagerii din aeronavă sunt debarcați și verificați, precum și bagajele acestora, de către o echipă pirotehnică din cadrul Serviciului Român de Informații”, se arată într-un comunicat emis presei.

Reamintim că în ultima vreme au existat mai multe alerte cu bombă, majoritatea în București. Acestea nu s-au confirmat. Rămâne de văzut ce vor stabili autoritățile și în acest caz. După ce avionul va fi verificat minuțios, cel mai probabil va fi deschisă o anchetă pentru a stabili și cine este cel care a dat alerta cu bombă la 112.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`