Prima pagină » Local » Alertă! O ursoaică și doi pui au încercat să intre într-un magazin din Iași – FOTO/VIDEO

Alertă! O ursoaică și doi pui au încercat să intre într-un magazin din Iași – FOTO/VIDEO

12 nov. 2023, 10:12, 17 ,
în Local

O ursoaică și doi pui au încercat să intre într-un magazin din comuna Ciohorăni, județul Iași. Primarul a sunat la 112, iar la fata locului au intervenit jandarmii și specialiștii de la Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Iași.

„Dimineață au apărut o ursoaică și doi pui în zona magazinului din comună. Căutau mâncare, au încercat să intre în magazin. Am sunat la 112 și au intervenit cei de la ISU și DSV. Au ieșit din localitate și au plecat în padure, spre Mogosești Siret. Nu sunt pagube, nici răniți. Au rupt un gard la un coteț unde erau niște porci, dar nu au intrat”, sustine Simion Ticu, primarul comunei Ciohorani.

Reamintim faptul că anul trecut, un urs care nu mai fusese văzut de 10 ani, crease panică în rândul populației. Pe data de 14 iunie 2022 a fost semnalată prezența ursului (Ursus arctos), specie sălbatică nespecifică acestei zone, în comuna Dobrovăț, Iași, pe raza fondului cinegetic nr. 44, denumit Pietrosu. În primă fază, personalul silvic de teren a identificat doar urme ale acestei specii, la granița cu Iașul, iar în data de 14 iunie 2022 au fost surprinse pe cameră imagini cu un exemplar brun. Zona unde a fost identificat exemplarul este amplasată în fondul forestier proprietate publică a statului și se află în extravilanul comunei Dobrovăț, județul Iași, la aproximativ 5-6 km de satul Dobrovăț, și la 25 km față de municipiul Iași. Ieri, 15 iunie 2022, a fost semnalată prezența ursului și în pădurea din comuna Schitu Duca iar autoritățile au atenționat populația să sune la 112 dacă „se întâlnesc” cu animalul sălbatic.

Comentarii
  • bine ca era inchis magazinul

  • Statul asta nu e in stare nici sa impuste ursii, tara nimanui

  • s-a dus sa faca cumparaturi..care e problema?
    oameni panicati va sperie pana si o musca .. p!zd3lor !

  • Prostia omeneasca

    Asteptam leii si tigri, iar in lacuri si iazuri crocodili, aligatori…Hai, la crocodili in Bicaz, Canalul Dunare Neagra, Dunare….Hai ca se poate!

  • Nu in Iasi ci intr-un sat din judetul Iasi. Ursul avea parcat tractorul Maybach in fata pravaliei si a trimis bazbuzducii mai mici la cumparaturi.

  • Noroc de domn primar ca a rezolvat problema

    @iesean: comuna Ciohorani se afla in judetul Iasi

  • În Iași – prin Alexandru sau Nicolina !
    Într-o comună din județ !!!! Azi vine prin Palas cu puii …

  • După titlu,am crezut că ,,Ursus arctos”🐻 vroia sa intre pe la Carrefour,Lidl,Kaufland,în IASI…
    Să vadă dacă s-au mai scumpit preturile,sau dacă s-au ieftinit la alimentele de baza…

    Dar,MOOOR!!!!!,de ciuda.,.
    Când colo,fapta s-a întâmplat la Ciohorani.
    Și unde mai e senzaționalul daca nu e vorba de Iași(oraș),ci de judetul Iași?
    Neinteresant…

  • Ursul vine la Iasi doar de sarbatori.

  • O cauta pe sosoaca…

  • Dna senator sosoaca

  • Încă 10 ani de înmulțire necontrolata și turismul montan va deveni o amintire… Apropo, câți urși au Elveția, Austria sau Italia?

  • Care e problema voastră, cei care nu doriți urșii…..oamenii le-au tăiat pădurile și au făcut vile și pensiuni în mijlocul pădurilor. E normal să caute de mâncare!

  • Mihaela I. Toate „caprele” flocoase sau neflocoase au aceiași placă, ,,le-au tăiat pădurile,,!
    Urșii au loc destul în pădurile patriei, ei trebuie să apară în sate și orașe doar atunci când trebuie să-și plătească impozitele.

  • @Haha 11:08, oare plătea cu cash sau avea card, dacă cumpăra pentru ursuleți mai mult de 1K?

  • A venit ursoaica cu puii la Black Friday

  • Bai Johny, nu statul trebuie sa vina sa impuste ursii. Daca ajungi in situatia sa dai bot in bot cu ursul nu suni la 112 ca sa vina dupa 1 ora sa it constate decesul. Trebuie sa fii tot timpul inarmat daca esti intr-o zona pe unde se perinda ursii dar in gunoiul ata de tara asta mai mult de un spray nu poti avea legal asa ca bafta. Apropo ursul nu are obiceiul sa isi omoare prada ca o felina inainte sa o manance. Ursul te mutileaza si te mananca de viu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *