Unul din 60 de italieni a contractat COVID-19, un procent care înseamnă că există până acum 1.066.401 de locuitori infectaţi în Italia. O cifră „enormă”, a declarat comisarul pentru situaţii de urgenţe numit de guvernul de la Roma, Domenico Arcuri, în timp ce Executivul studiază posibilele închideri la nivel regional.
Câte decese din cauza Covid-19 a înregistrat Italia
Italia a înregistrat 636 de decese cauzate de coronavirus în ultimele 24 de ore, cel mai negru bilanţ înregistrat din aprilie şi 37.978 de cazuri noi.
În ciuda acestor date, Arcuri a spus că se pare că această „curba de contagiune pare să înceapă să se aplatizeze”, dar că va fi nevoie de răbdare.
„Continuăm să creştem, dar de şapte ori mai puţin decât acum 20 de zile şi de 10 ori mai puţin decât acum o lună. Virusul a ajuns în toată Italia. Însă Italia nu este toată la fel. De aceea avem nevoie de diferenţieri, de măsuri neuniforme, precum cele care au fost introduse””, a explicat el.
Primii italieni, vaccinaţi la sfârşitul lui ianuarie
”Vom începe cu prima fază vaccinând 1,7 milioane de cetăţeni. Stabilim categoriile la care să administrăm primele doze. Oamenii care lucrează în spitale vor fi printre primii care vor primi vaccinuri şi apoi persoanele în vârstă care sunt mai fragile”, a subliniat Domenico Arcuri.
Un virusolog de la Universitatea din Milano, Fabrizio Pregliasco, a avertizat, într-un interviu publicat vineri de ziarul „Il Giornale”, că, odată cu sosirea Crăciunului există „riscul ca politicienii să fie tentaţi să minimalizeze situaţia, aşa cum s-a întâmplat vara, pentru a reactiva economia” şi a avertizat că„ acest lucru nu ar trebui să se întâmple”.
Este necesar ca ţara să se pregătească „pentru al treilea val de Covid-19 care va sosi în februarie”, a avertizat Pregliasco.