Ai ținut vreodată regim și ți-a fost poftă de un burger savuros? Iată explicația! Acum, totul este lămurit – FOTO

de: Redacția BZI
02:00, 15 ian. 2024

Un medic nutriționist din Iași a explicat pentru persoanele care încearcă să înceapă o dietă echilibrată de ce se izbesc de tot felul de obstacole ce le împiedică să-și continue drumul spre un corp lucrat. Mai mult decât atât, a scos la iveală cine este și cum acționează acest dușman pentru a da peste cap caloriile dintr-o zi. Acesta își face simțită prezența atunci când dieta pare să meargă din ce în ce mai bine și face în așa fel încât persoana respectivă să se simtă vinovată, iar în capul ei se naște ideea că trebuie să înceapă tot procesul de la zero.

Medicul nutriționist ieșean, despre fericirea pe care oamenii o găsesc în burger

Un medic nutriționist din Iași, a explicat pentru persoanele care încearcă să înceapă o dietă echilibrată, de ce se izbesc de tot felul de obstacole

Irina Florea a explicat prin intermediul rețelelor de socializare de ce nevoia de a mânca un burger apare de nicăieri și face ravagii în dieta persoanei respective. Motivul pe care nutriționistul ieșean l-a găsit te va lăsa fără cuvinte.

„Într-un sens general, a spune că un lucru este important este un alt mod de a afirma că acest lucru este legat de dopamină. De ce? Pentru că printre multe alte lucruri pe care le face, dopamina este un sistem de avertizare timpurie cu privire la apariția oricărui lucru care ne poate ajuta să funcționam normal. Când apare ceva util pentru existența noastră curentă, nu trebuie să ne gândim la el. Dopamina face să ni-l dorim chiar acum. Nu contează dacă ne va plăcea și nici măcar dacă avem nevoie de el în acel moment. Dopaminei nu-i pasă. Ea te impulsionează să dobândești și să acumulezi tot ce ar putea sa te susțină în viață. Așa se explică de ce ne dorim un hamburger, chiar dacă suntem la dieta”, a subliniat Irina Florea prin intermediul rețelelor de socializare.

Consumul unor alimente care sunt bogate în calorii este strâns legat de fericirea pe care acestea ne-o provoacă. Deși despre burgeri se crede că nu este un aliment sănătos, specialiștii au afirmat faptul că, dacă este consumat în cantități moderate și doar pentru a trezi dopamina, nu are efecte negative asupra organismului.

Cei care vor să înceapă o dietă echilibrată trebuie să consulte un nutriționist

Medicul nutriționist ieșean îndeamnă oamenii să ceară sfatul specialistului

Cu toate acestea, nutriționiștii sunt de părere că pentru a fi cu adevărat un produs sănătos depinde în cea mai mare măsură cum este gătit. Există factori care duc la îmbolnăvirea unei populații întregi prin alimentație, însă există și o modalitate prin care aceasta poate fi tratată.

„Bolile civilizației de care suferă omul iau naștere mai ales pe calea alimentației și pot fi vindecate tot numai prin calea alimentației”, a adăugat nutriționistul Irina Florea.

Medicul nutriționist ieșean îndeamnă oamenii să ceară sfatul specialistului, pentru că multe persoane care încearcă să înceapă o dietă echilibrată se amăgesc cu faptul că burgerul este un produs care nu poate afecta cu nimic din punctul de vedere al kilogramelor în plus.