Ai șansa de a te înscrie la concursul Games of Science până pe 20 martie 2022

de: Ana Crețu
07:00, 19 mart. 2022

Persoanele care au între 20 și 34 de ani și sunt încadrate într-o formă de învățământ superior sau au absolvit-o și lucrează în continuare în cercetare sau învățământ, pot să se înscrie pentru concursul Games of Science. Studenții care doresc să învețe mai multe despre cum să își stăpânească emoțiile și să reușească să livreze prezentări științifice de top.

Scopul principal al concursului este de a ajuta cât mai multe persoane să folosească inteligența, cunoștințele și emoțiile pentru a deveni cel mai bun prezentator a unei lucrări sau cercetări științifice. Competiția presupune o pregătire riguroasă în vederea elaborării unei cercetări științifice care trebuie prezentată în 5 runde, fără PowerPoint.

O condiție esențială este să prezinți la concursul Games of Science o temă bazată pe o cercetare reală, demonstrată cu dovezi științifice, și poți vorbi despre orice

Ce trebuie să știi despre concursul Games of Science

Competiția presupune o pregătire riguroasă în vederea elaborării unei cercetări științifice care trebuie prezentată în 5 runde

Până pe 20 martie 2022 se fac înscrierile pentru concursul Games of Science, programul sesiunilor este de pe 19 martie până pe 17 aprilie. La Iași sesiunea de training reprezentată de Universitatea parteneră „Alexandru Ioan Cuza” va avea loc pe 2-3 aprilie, sâmbătă de la ora 09:30 până la 17:30, iar concursul va avea loc duminică la ora 16:00-19:00. Atât sesiunea de training cât și concursul în sine se vor desfășura în mediul online și sunt gratuite. Trainingurile au loc sâmbătă, iar concursul, duminică.

Concursul presupune trei etape esențiale, o sesiune de training, un concurs de calificare cu premii și dacă persoana se numără printre cei mai buni, se acordă un loc la finala din București. Concursurile de calificare, deschise doar celor care au participat la training, au loc a doua zi, iar marea finală va avea loc în luna iunie. Persoanele care au între 20 și 34 de ani și sunt încadrate într-o formă de învățământ superior sau au absolvit deja facultatea, dar lucrează în cercetare sau învățământ, pot să participe, dar trebuie să se înscrie rapid pentru că locurile sunt limitate.

Acest concurs este un format original dezvoltat de experta în comunicare Ada Roseti de la Discovery pentru British Council și BioMentorHub.

Principala provocare o presupune prezentarea temei fără a avea un suport Power Point, iar participantul trebuie să se încadreze pe durate de la 15 secunde la 3 minute

Cum se va desfășura concursul și ce temă poate fi abordată

Acest concurs este un format original dezvoltat de experta în comunicare Ada Roseti de la Discovery pentru British Council și BioMentorHub

Turnirul „Games of Science“ se va desfășura online, iar cei care au parcurs sesiunea de training vor participa la runde eliminatorii de prezentări ale unui subiect științific ales. Principala provocare o presupune prezentarea temei fără a avea un suport Power Point, iar participantul trebuie să se încadreze pe durate de la 15 secunde la 3 minute.

Acest format are drept scop un antrenament prin care persoana trebuie să își redea ideile clar și simplu, chiar dacă a abordat un subiect complicat. După fiecare rundă, juriul va desemna persoana care intră în runda următoare. Există cinci runde în care participantul trebuie să redea mai întâi în 15 secunde prezentarea elaborată, după în 30 de secunde se prezintă mai mult despre subiect, într-un minut participantul trebuie să evidențieze mai multe idei din cadrul aceluiași subiect, iar când ajunge să prezinte pe o durată de 2 minute se încadrează în runda4, cine ajunge la 3 minute se califică în runda finală.

În ultima rundă se vor întrece cei mai buni doi concurenți pentru desemnarea campionului din Turnirul respectiv. Ocupanții locurilor unu și doi din concursuri vor fi invitați să participe la finala națională – Turneul Campionilor „Game of Science”, care va avea loc în luna iunie la București.

Tema discursului din cadrul competiției trebuie să abordeze, pe înțelesul tuturor, un subiect științific la alegere. O condiție esențială este să prezinți la concursul Games of Science o temă bazată pe o cercetare reală, demonstrată cu dovezi științifice, și poți vorbi despre orice.