Ai pete pe piele? Iată imaginile care te vor determina să apelezi la un medic specialist!
Când observi pete pe piele consultă imaginile de pe internet pentru a compara stadiile afecțiunii. Acestea sunt o problemă comună care afectează persoane de toate vârstele. Cele mai frecvente sunt cele albe, roșii sau maronii, și pot apărea din diverse motive.
Melanina este hormonul responsabil pentru culoarea pielii și, dacă există o perturbare de secreție a acesteia, pot să apară diferite tulburări pigmentare. De asemenea, și o gamă largă de afecțiuni cronice determină apariția petelor pe piele.
Pete pe piele și imagini care te vor ajuta să identifici afecțiunea
Petele pe piele sunt semne neobișnuite care se pot dezvolta în orice zonă a corpului. Acestea pot fi cauzate de o varietate de factori, inclusiv expunerea prelungită la soare, pete maronii, medicamente sau alergii. Simptomele asociate cu petele pe piele sunt de obicei, mâncărimea și senzația de arsură.
Pentru a preveni petele pe piele, este important să limitați expunerea la soare și la razele ultraviolete, să utilizați produse de protecție solară, să evitați expunerea la produse chimice și să evitați consumul de alimente cu potențial alergen.
Tratamentul petelor de pe piele depinde de cauza apariției și poate include terapia cu lumină, medicamente, produse pentru îngrijirea pielii sau tratamente naturiste.
Este important să consultați un medic dermatolog dacă observați pete pe piele pentru a preveni complicațiile. În cazul în care petele sunt cauzate de o boală sau alergie, tratamentul precoce și adecvat poate reduce riscul de apariție al complicațiilor. Cu atenție și tratament corect, petele pe piele pot fi tratate și prevenite cu succes.
Unele pete de pe piele sunt inofensive și se ameliorează de la sine, în timp ce altele pot reprezenta semne ale unor probleme medicale.
Principalele boli din spatele acestora
Purpura este o afecțiune complexă, caracterizată prin apariția pe piele a unor pete roșii, provocate de trecerea eritrocitelor în demn. Printre simptomele se găsesc sângerările dese din nas sau din gingii. Boala poate fi diagnosticată cu ajutorul analizelor de sânge, iar în funcție de rezultat pacientul va fi tratat fie de medicul internist, fie de hematolog.
Melasma, de această boală sunt afectate mult mai frecvent femeile comparativ cu bărbații, mai ales cele tinere sau de vârstă medie. Afecțiunea se caracterizează prin apariția unor pete de culoare maro deschis până la brun închis, în general asimptomatice. Anumite pete pot apărea și pe picioare, doar că nu trebuie să vă îngrijorați că nu sunt semnele unor boli grave.
Nu cauzează senzația de mâncărime sau usturime și sunt prezente pe față, în zona obrajilor și pe frunte. Cauzele melasmei nu sunt cunoscute, însă din categoria factorilor de risc se găsesc expunerea prelungită la soare, factorii genetici, modificările hormonale din timpul sarcinii, administrarea de anticoncepționale sau afecțiuni ale glandei tiroide.
Tratamentul este de lungă durată și se realizează numai în cabinetul medicului specialist dermatolog. La ora actuala există multe proceduri precum microdermabraziunea, peelingul superficial, mezoterapia depigmentară.
Și acasă se va continua tratamentul, însă acesta va fi doar de întreținere. Persoanele cu aceste afecțiuni vor folosi întotdeauna un factor de protecție solară ridicat, 50 cu filtre UVA și UVB.
Hemocromatoza este o afecțiune de regulă moștenită, în care există o acumulare de fier în organism. Hemocromatoza se manifestă prin dureri articulare, oboseală, pierdere inexplicabilă în greutatea, colorarea anormală a tegumentelor, dureri abdominale.
De aceea este foarte important să vezi imaginile cu pete pe piele pentru a compara stadiile afecțiunii, pentru ca mai apoi să te duci să te consulte un medic specialist.