Ai gustat vreodata sarmale cu peste? Uite cum se fac
Ingrediente:
1 varza potrivita
1 kg crap dezosat
200 g peste afumat
100 g orez
3 cepe mici
4 linguri ulei
sare
piper macinat si boabe
cimbru
marar
foi de dafin
240 ml vin alb
240 ml suc de rosii
Pentru decor:
felii de lamaie
patrunjel tocat
Mod de preparare:
Tai ceapa marunt si o calesti in putin ulei. Intre timp, toci pestele afumat si carnea de crap. Intr-un bol mare, amesteci ceapa calita cu carnea tocata, condimentezi cu piper si daca e nevoie presari sare, apoi adaugi marar si cimbru, dupa gust, si orezul spalat in prealabil.
Alegi frunzele de varza pentru sarmale, iar restul le toci fideluta. Le umpli cu compozitia din carne de peste si le strangi bine la capete, ca sa nu se desfaca. Ungi oala cu ulei si asezi un strat de varza tocata. Pui, dupa gust, piper boabe, marar sau cimbru, asezi sarmalele in cerc si le acoperi bine cu varza tocata, adaugand cateva foi de dafin. Dupa ce asezi ultimul strat de varza, torni vinul, apa si, la final, sucul de rosii. Lasi sarmalele sa fiarba la foc mic cateva ore, pana cand s-au patruns bine. Le servesti calde, alaturi de cateva feliute de lamaie si patrunjel tocat.
sursa: click pofta buna