Ai auzit de patiseria „DO RE MI”, din Iași? Iată cum o basarabeancă a pus pe picioare o afacere de succes: „Plănuim să ne extindem pe piață, locațiile sunt secrete”
Patiseria „DO RE MI”, un brand deja apreciat în Iași, își propune să-și extindă afacerea pentru a aduce mai aproape de clienți produsele sale de calitate. Fondată de o basarabeancă, „DO RE MI” a devenit rapid un nume de referință în industria panificației și cofetăriei, datorită rețetelor autentice și ingredientelor naturale
„DO RE MI”, din Iași, este o afacere deschisă din pasiunea pentru patiserie: „Am deschis brutăria dintr-o pasiune. Îmi plăcea să prepar acasă produse de patiserie”
Venită din Republica Moldova, Ala Ceresau, în vârstă de 36 de ani, a reușit să pună pe picioare, în Iași, o afacere de succes, deschisă din pasiunea pentru patiserie. Căsătorită cu Segiu Ceresau, în vârstă de 42 de ani, și având trei copii, aceasta a înființat Firma DO RE MI CACKES SRL în anul 2021 și are ca obiect de activitate „fabricarea pâinii, fabricarea prăjiturilor și produselor proaspete de patiserie”. În anul 2023, societatea administrată de Ala Ceresau a înregistrat o cifră de afaceri în valoare de 439.223 de lei, un profit net în valoare de 89.798 de lei și datorii de 41.813 lei. Aceasta dorește să-și extindă afacerea pe viitor.
„Am deschis patiseria dintr-o pasiune. Îmi plăcea să prepar acasă produse de patiserie. Avem rețete proprii pe care le folosim, le-am învățat de la bunica, le-am învățat și singură de pe internet, mai și adaptez unele rețete. Numele „DO RE MI”, nu știu cum l-am ales, dar știu că îmi place pianul. Am o fetiță de 10 ani care face pian și numele e, oarecum, de aici. Magazinul s-a deschis în anul 2021. Am fost plecată în Italia. Acolo am lucrat cu totul și cu totul altceva, nu are treabă cu brutăria și patiseria. Eu am făcut Facultatea de Informatică în Moldova. După, am avut o afacere de haine, mai apoi am născut, apoi am plecat în Italia și, în final, m-am reîntors, am mai făcut doi copii și am deschis brutăria. În Moldova m-am ocupat de un magazin de haine, dar am rămas cu brutăria din pasiune. Plănuim să ne extindem pe piață, în Iași. Locațiile sunt secrete”, a declarat Ala Ceresau, administrator la „DO RE MI”.
Ala Ceresau: „Reușim să ne menținem pe piață datorită gustului”
„DO RE MI” reușește să se mențină pe piață datorită calității și gustului. Ala Ceresau, administrator, declară că produsele sunt preparate cu ingrediente naturale, de către ea și angajați. Tot procesul durează de la 03:00-04:00 dimineața și se menține pe tot parcursul zilei.
„Eu sunt, zi de zi, aici, noapte de noapte. Reușim să ne menținem pe piață datorită gustului. La început a fost foarte greu, dar acum lumea ne știe, vin din Bucium, din Păcurari, Valea Lupului, din Podu Roș, vin și iau pâine pentru o săptămână. Din gură în gură, din telefon în telefon, ei vin. Vindem multe produse pe zi, avem produse ieftine, dar și mai scumpe. De exemplu, cozonacul este cel mai scump, costă 80 de lei kilogramul, dar pe piață se vinde mai scump. Eu mă trezesc la 03:00 dimineața, dacă sunt mai obosită, la 04:00, și ajung acasă pe la 17:00, chiar 19:00 seara. Dimineața preparăm totul, procesul durează chiar și pe parcursul zilei, depinde de produse. Cam toate produsele se vând în aceeași zi. Dar dacă rămân, de exemplu, plăcinte, le punem, după ora 18:00, la ofertă, dar noi, în fiecare zi, preparăm produse proaspete. Cumpărăm ingrediente de la Metro, Selgros, de la moară. Făina este de la moară. Folosim ingrediente naturale, nu folosim aluat congelat sau aditivi. Totul se face aici”, a adăugat Ala Ceresau, administrator la „DO RE MI”.
Fie că este vorba de produse de patiserie, cofetărie sau brutărie, „DO RE MI”, din Iași, este locul unde pasiunea pentru gătit își spune cuvântul.