Agenția pentru Protecția Mediului Iași se laudă cu rezultate la finalul campaniei „Curățăm România! Curățăm Iașul!”
Pe 31 mai 2022, s-a finalizat campania de ecologizare, demarată de Agenția pentru Protecția Mediului Iași. Proiectul, început pe 4 aprilie 2022, a luat sfârșit recent, iar reprezentanții agenției au tras linie pentru a vedea rezultatele. Cu ocazia acestei acțiuni, ieșenii au putut să participe direct prin strângerea deșeurilor abandonate, purtarea discuțiilor productive despre protecția mediului și alte activități de ecologizare.
Agenția pentru Protecția Mediului Iași a afișat bilanțul la sfârșitul campaniei „Curățăm România! Curățăm Iașul”, desfățurat între 4 aprilie și 31 mai 2022. Aceștia se laudă cu efectuarea a 520 de acțiuni de ecologizare, cu sprijinul a 11.000 de participanți ieșeni, mulțumind voluntarilor, primăriilor și altor instituții care au sprijinit acest proiect. La final de campanie, reprezentanții punctează că implicarea colectivă în scopul protejării mediului este un factor foarte important pentru îndeplinirea obiectivelor de ecologizare.
Agenția pentru Protecția Mediului, la finalul unui proiect important pentru Iași
AMP a fost coordonator județean al campaniei naționale de ecologizare „Curățăm România!”, care a avut loc în perioada 4 aprilie-31 mai 2022. La finalul proiectului, aceasta a prezentat rezultatele obținute cu implicarea ieșenilor și a diverselor instituții. În intervalul menționat, au avut loc 520 de acțiuni de ecologizare, în zone cu deșeuri abandonate. Printre acestea se numără terenurile virane, malurile apelor, pădurile, ariile protekate, aliniamentele de drumuri, zonele de agrement și altele. Activitățile în care au reușit să se strângă 400 de tone de deșeuri colectate în mod ilegal, din natură, au avut loc în cele 96 de localități implicate. Gunoaiele strânse au fost trimise spre tratare, valorificare sau depozitare prin operatori autorizați.
„Le mulţumim tuturor pentru munca depusă, ne-a bucurat implicarea celor tineri – elevi, studenţi, voluntari, responsabilitatea şi civismul lor, semn că preocuparea pentru protejarea mediului în rândul tinerei generaţii capătă amploare. Dincolo de cantitatea de deşeuri abandonate, deloc de neglijat, care a fost colectată în această campanie, sperăm că rămâne lecţia mobilizării şi a efortului colectiv pentru schimbarea de mediu de care este nevoie, ca un exemplu ce trebuie să continue”, spun reprezentanții APM Iași.
Campania a fost sprijinită de instituții și de voluntari
După ce au tras linie la finalul proiectului, cei de la APM Iași au mulțumit celor 11.000 de voluntari și tuturor entităților implicate. Campania a fost sprijinită de Direcția Silvică Iași, Sistemul de Gospodărire a Apelor Iași (Administrația Bazinală de Apă Prut-Bârlad), Sistemul Hidrotehnic Independent Pașcani (Administrația Bazinală de Apă Siret), Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Iași, Instituția Prefectului, Consiliulul Județean, Inspectoratul Școlar, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Salubritate (ADIS), SC Salubris, SC Girexim.
„Deşeurile abandonate în Natură nu reprezintă doar o problemă de mediu, ci și o pierdere economică, de aceea colectarea lor selectivă în spaţiile special amenajate şi un management eficient al acestora cu implicarea tuturor, poate ajuta la reducerea poluării provocate de deşeuri, la economia de resurse naturale prin introducerea lor în circuitul economic, contribuind astfel la îmbunătăţirea calităţii mediului şi a sănătăţii noastre, pentru noi şi pentru generaţiile care vin”, au declarat reprezentanții APM Iași.
Acum, Agenția pentru Protecția Mediului Iași a anunțat finalul campaniei„Curățăm România! Curățăm Iașul” și a prezentat rezultatele obținute.