Află care sunt benefiicile cojilor de mandarine

de: Ciocan Simona
15:00, 02 nov. 2024

De ce să nu arunci cojile de mandarine: Efectul pe care îl au asupra glicemiei și ficatului. Mandarinele sunt unul dintre cele mai bune și mai gustoase fructe din acest sezon. Pulpa mandarinei se separă ușor în fileuri, fără efort. Fiecare fileu este suculent și bogat în gust și aromă.

Mandarinele sunt bogate în vitamina C. O mandarină medie furnizează 31% din doza zilnică recomandată din această vitamină importantă.

De ce să nu arunci cojile de mandarine: Efectul pe care îl au asupra glicemiei și ficatului

Atunci când mâncăm mandarine, aruncăm cojile lor. Dar, potrivit experților, coaja de mandarină este potrivită pentru scăderea colesterolului.

Scade colesterolul

Un studiu publicat în „Journal of Agricultural and Food Chemistry” arată că coaja de mandarină are beneficii mai puternice pentru sănătate decât sucul de mandarină în sine. Aceste valori sunt diferite, în special pentru reducerea colesterolului.

Potrivit studiului, coaja de mandarină conține de 20 de ori mai mulți antioxidanți decât sucul de mandarină. Antioxidanții sunt substanțe chimice care neutralizează daunele cauzate de oxidare și toxine în organism.

Valoare pentru sănătate – glicemie și ficat

Experții chinezi recomandă utilizarea cojii de mandarină nu doar în ceai, ci și în diverse mâncăruri. Potrivit acestora, coaja de mandarină este utilă pentru îmbunătățirea digestiei și împotriva greaței la femeile însărcinate. Alte beneficii ale cojii de mandarină includ echilibrarea zahărului din sânge, curățarea ficatului și ameliorarea simptomelor răcelii, gripei și stresului.

Prepararea ceaiului din coajă de mandarină

Îndepărtați coaja de mandarină și lăsați-o să se usuce. Puteți depozita coaja uscată într-un recipient de sticlă cu capac etanș și păstrați-l într-un loc întunecos și răcoros. În acest fel, puteți folosi scoarța timp de mai multe luni, potrivit actualno.com.

Prepararea ceaiului necesită bucăți mici de coajă uscată de mandarină. Puneți bucățile într-o ceașcă de ceai. Turnați apă fierbinte peste ele și lăsați-le să stea câteva minute. Adăugați miere dacă doriți și consumați imediat.