Afaceristul ieșean Liviu Ilașcu este executat de un condamnat la închisoare! Traficantul a adus în țară cocaină de 400 de milioane de euro. Vrea o casă de 50.000 de euro – FOTO

de: Ciprian Boaru
02:00, 16 dec. 2020

Momente grele pentru Liviu Ilașcu, afacerist ieșean implicat într-un dosar în care a acuzat clanul Corduneanu de șantaj. Acum, și executorii judecătorești vor să recupereze datoriile făcute de afacerist. Unul dintre creditori este un condamnat din Bacău care a fost implicat în dosarul DIICOT cu cea mai mare captură de cocaină din portul Constanța. Ieșeanul nu a putut fi contactat pentru a oferi un punct de vedere

Ieșeanul Liviu Ilașcu, implicat într-un scandal local de șantaj, este căutat de creditori. De data asta, cel care vrea să recupereze bani de la ieșean este Adrian Vasile Chiribău din Bacău, care a fost implicat și condamnat în cel mai mare dosar de trafic de droguri din România. Cu o pedeapsă de 11 ani de pușcărie cu executare, Adrian Chiribău a apelat la executorii judecătorești ca să recupereze suma datorată de afaceristul ieșean.

Pe lista creditorilor se află și CEC Bank SA. Astfel, pe data de 07.01.2021, ora 13:00, este programată licitația pentru vânzarea unui imobil situat în comuna Miroslava, județul Iași. Este vorba despre o construcție de tip casă înșiruită, compusă din 4 camere, cu suprafață utilă de 102,63 metri pătrați. Se mai adaugă o terasă de 9 metri pătrați și un balcon de 2,32 metri pătrați. Imobilul de pe strada Ion Vodă cel Viteaz, nr. 46, are un preț de pornire de 232.918 lei, aproape 50.000 euro.

„Prețul reprezintă 75 la sută din prețul de pornire a primei licitații. Dacă nu se obține prețul de începere a licitației și există cel puțin 2 licitatori, la același termen, bunul va fi vândut la cel mai mare preț oferit, dar nu mai puțin de 30 la sută din prețul de pornire a primei licitații. Vânzarea se va putea face chiar dacă se prezintă o singură persoană care oferă prețul de la care începe licitația”, se arată în anunțul executorului judecătoresc Dragoș Iovu.

Liviu Ilașcu a fost implicat într-un scandal cu clanul Corduneanu

În 2019, Liviu Ilașcu a devenit cunoscut opiniei publice în momentul în care ar fi fost amenințat de Bogdan, membru al Clanului Corduneanu. Liviu Ilașcu i-ar fi promis lui Bogdan Corduneanu că-l va împrumuta cu suma de 20.000 lei, dar s-a răzgândit. Nervos, împreună cu alt amic, l-ar fi amenințat pe Liviu Ilașcu să plătească. Culmea, cei doi se cunoșteau din copilărie. Terorizat, afaceristul a depus plângere, iar presupușii șantajiști au fost reținuți. Recent, Bogdan Corduneanu a fost eliberat și pus sub control judicar. În ceea ce-l privește pe Liviu Ilașcu, și-a mutat afacerile în Piatra Neamț. Aici, are calitatea de asociat în societatea Crisrom Intermed SRL, ce are ca obiect de activitate „vânzare directă de vin”. În firmă mai apare Cristina Veleșcu. În 2019, cifra de afaceri a firmei a fost de aproximativ 1 milion de lei.

„E cunoscut ca țepar. Vindea anvelope la un magazin de la Gara Internațională. Cumpăra de la diverși cu plata la 30 sau 60 de zile. Le vindea cu mult sub prețul pieței, dar nu mai plătea furnizorii. A fost și în Spania o perioadă. A venit cu un Jaguar cu numere de Spania, dar l-a vândut pentru că nu putea să-l înmatriculeze. La un moment dat locuia în zona Dancu”, spun apropiați ai afaceristului.

Liviu Ilașcu mai figura cu adresa la un apartament din șoseaua Nicolina. Ocupanții imobilului au precizat că Liviu Ilașcu și-a schimbat domiciliul. Afaceristul a fost în vizorul Fiscului pentru o datorie de peste 1 milion de lei , când deținea societatea Top Accesories SRL, cu sediul în cartierul Alexandru cel Bun.

Creditorul din Bacău a fost complice la transportul istoric de cocaină din Portul Constanța

Adrian Vasile Chiribău, creditorul lui Liviu Ilașcu, este cunoscut pentru implicarea pe care a avut-o în încercarea de a introduce în România o cantitate record de cocaină, de aproape 4 tone, cu o valoare pe piața neagră de 400 de milioane de euro. Acesta a devenit complice cetățeanului spaniol Antonio Cano Alvarez, dar și Elenei Ramona Cioroabă, din Bacău. Marfa era adusă din Brazilia și trebuia introdusă în România cu destinația pe piețele vestice. Procurorii DIICOT i-au surprins în flagrant pe traficanți. Pachetele cu cocaină, cu o puritate de 90 la sută, au fost ascunse în containere încărcate cu cherestea. În 2015, Adrian Vasile Chiribău a fost condamnat definitiv la 11 ani de închisoare, în timp ce complicii au primit câte 15 ani de închisoare. Cei trei erau deja cercetați în alt dosar, tot pentru introducerea în țară a unei cantități însemnate de droguri.