Adriana Bahmuțeanu, apel disperat la Marcel Ciolacu pentru a-și recupera copiii. Ce raspuns a primit
Adriana Bahmuțeanu nu se oprește din demersurile făcute pentru a-și recupera cei doi copiii care nici la atâtea zile de la moartea lui Silviu Prigoană nu și-au văzut mama.
Bahmuțeanu a spus că nu va sta pe gânduri și are de gând să apeleze la toate autoritățile competente, dar și să facă petiții către cele mai importante persoane din România.
În cursul acestei dimineți Adriana Bahmuțeanu a publicat pe pagina sa de Facebook un mesaj în care dezvăluie scrisoarea pe care i-a trimis-o primului ministrul din România, Marcel Ciolacu.
Scrisoarea Adrianei Bahmuțeanu pentru Marcel Ciolacu:
„Stimate domnule Prim Ministru Marcel Ciolacu
Va scrie o mamă indurerata, cu inima franta fiindca nu-si poate tine in brate copiii orfani, șocați de moartea subita a tatălui lor, plimbati noaptea prin cimitir intr-un ritual macabru și indoctrinati sa ma urasca și sa stea departe de mine!
Va scrie o jurnalista cu experienta de 33 de ani, scarbita de promisiunile desarte ale politicienilor ce visează autostrazi suspendate, cai verzi pe pereti, o Romanie educata de analfabeti functionali sau penali ajunsi in functii publice!
Va scriu in numele celor 500.000 de copii aflați in sărăcie extrema,care se culca nemancati sau primesc la cina un colț de paine cu ceai, dar si in numele celor 2 milioane de copii alienati parental, plimbati de la Ana la Caiafa prin instante, inveninati sa-si urasca proprii părinți și pentru care Statul nu face nimic.
Stiu, promisiunile astea de campanie nu fac nici rating la tv, nu aduc nici voturi, la fel cum stiu bine ca sistemul de protectie al copilului este o institutie pur formala, praf in ochii fraierilor de la UE, unde sunt angajați cei din activul de partid sa taie frunza la câini.
Va scriu in numele.milioanelor de copii batuti, abuzați in propriile familii de parintii toxici, injurati sau neglijati, va scriu negru pe alb, tare si apasat,ca e momentul sa luati atitudine fiindca Statul nu face nimic.
Cum ar putea domnule Prim Ministru Romania sa prospere, sa fie o oaza de stabilitate daca urmatoarea generatie nu este protejata de catre autoritati???Cum am putea creste copii fericiti daca Statul nu intervine in situatiile de abuz???
Va scriu in calitate de psiholog care stie ca stabilitatea emotionala a unui copil este cheia unei vieti de succes !!!
Va scriu ca să va rog, sa va implor sa luați masuri urgente atât pentru copiii mei sechestrați intr-o casa de niște psihopati care sunt în stare de orice pentru bani, pentru avere, care pot înscena și un accident de mașină ca să scape de fratii mai mici și sa le rămână totul pentru ei, va rog sa luati masuri și pentru sutele de copii aflați în situații asemănătoare, ale căror mame sunt la fel de disperate ca și mine!!!
Cine raspunde, domnule Ciolacu, daca băieților mei li se intampla ceva???
Va scriu in numele tuturor părinților care nu își pot tine copiii în brațe fiindca legea nu se aplica!!!
Căci da, legi avem dar doar pe hârtie!!!
Va rog sa le puneți în aplicare, sta în puterea dumneavoastră!!!
Cu deosebit respect
O mamă disperata
Adriana Bahmuteanu” a postat Adriana Bahmuțeanu pe pagina sa de Faceook.
Adriana Bahmuțeanu nu a primit deocamdată un răspuns din partea lui Marcel Ciolacu.
Prim-ministrul României, conform Constituției și legislației naționale, nu are atribuții directe în ceea ce privește custodia copiilor. Custodia minorilor este reglementată de Codul Civil și cade sub jurisdicția instanțelor de judecată și a autorităților locale specializate, precum Direcțiile Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC). Deciziile privind custodia copiilor sunt luate exclusiv de judecători, pe baza interesului superior al copilului, iar prim-ministrul nu intervine în astfel de procese juridice sau administrative.
Cu toate acestea, prim-ministrul are un rol indirect prin politicile și legislația pe care le promovează guvernul. De exemplu, poate sprijini inițiative legislative care vizează protecția drepturilor copilului, îmbunătățirea condițiilor din sistemul de asistență socială sau facilitarea accesului la servicii pentru familii vulnerabile. Prin coordonarea guvernului, prim-ministrul poate influența alocarea de fonduri pentru proiecte ce susțin copiii aflați în dificultate, dar aceste măsuri sunt generale și nu au legătură cu deciziile individuale privind custodia.