Adolescentul electrocutat pe un vagon de tren a fost salvat de medicii de la Spitalul pentru Copii „Sfânta Maria”!
Adolescentul în vârstă de 16 ani, transferat de la Spitalul Județean Brăila la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” Iași, după ce s-a electrocutat pe vagonul unui tren, a fost grefat pe 30 la sută din suprafața corporală. Starea sa este stabilă, iar medicii spun că va fi externat în circa 10-14 zile
An de an, zeci de tineri dau dovadă de teribilism și își riscă viața, urcându-se pe vagoanele de tren sau pe locomotive pentru a-și face poze sau filmulețe pe care apoi să le încarce pe rețelele sociale. În ciuda semnalelor de alarmă trase de medici, mulți copii și adolescenți sfârșesc electrocutați, doar pentru câteva minute de faimă în mediul online.
Adolescentul electrocutat pe un vagon va fi externat în maximum două săptămâni!
Adolescentul de 16 ani din Brăila ce a fost electrocutat pe un tren a ajuns în stare gravă la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” Iași, în dimineața zilei de 22 septembrie 2022. Acesta a suferit arsuri pe mai bine de jumătate din suprafața corpului, iar din cauza căderii de pe tren a avut și fracturi. În prezent, starea sa este stabilă, a fost grefat pe 30 la sută din suprafața corporală și se preconizează că va fi externat în maximum două săptămâni.
„A avut două intervenţii chirurgicale de amploare (excizie şi grefare, plasare în pansament cu presiune negativă), fiecare fiind de peste 12 ore, şi 4 intervenții mai scurte. Cu siguranță va mai avea nevoie de cel puțin 3-4 proceduri în sala de operație până la externare. A început şi programul de kinetoterapie în spital. După externare, va avea nevoie de un program susținut de kinototerapie şi psihoterapie. Pacientul în vârstă de 16 ani, electrocutat pe tren, cu arsuri prin arc electric pe 55 la sută din suprafața corpului, arsură căi aeriene inferioare, politraumatism prin cădere de la înălțime, fractură os frontal, hemosinus, hemoragie intracerebrală, este mult mai bine, a fost grefat pe 30 la sută din suprafața corporală, a fost transferat din serviciul ATI pe secție și preconizăm că în 10-14 zile îl vom putea externa”, a declarat dr. Sidonia Susanu, șef al Secției de Chirurgie plastică și microchirurgie reconstructivă, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” Iași.
Pacientul a ajuns în jurul orei 6 dimineața, 22 septembrie 2022, la Iași, iar specialiștii de la Spitalul pentru Copii au acționat imediat pentru a-i salva viața. La internare, prognosticul medicilor era rezervat.
„Imediat de la internare s-a asigurat suportul funcțiilor vitale, reechilibrare hidroelectrolitică, tratament chirurgical de excizie parțială a escarelor combustionale, pansamemt cu presiune negativă, plasmafereză”, a declarat atunci dr. Sidonia Susanu.
Electrocuția cu voltaj mare poate duce la deces!
În octombrie 2021, un adolescent din Bacău, în vârstă de 15 ani, care s-a urcat pe vagonul unui tren a fost electrocutat și a ajuns în stare gravă la Spitalul Clinic de Urgență „Sfânta Maria”, unde a fost internat în secția ATI, intubat și ventilat mecanic. Băiatul prezenta arsuri pe 80 la sută din suprafața corpului.
Medicii ieșeni au tras un semnal de alarmă cu privire la aceste accidente ce se petrec frecvent în rândul copiilor și al adolescenților. Aceștia au precizat că și părinții trebuie să fie foarte atenți și să le explice copiilor riscul la care se expun atunci când se urcă pe vagoane sau locomotive. O singură secundă de neatenție le poate aduce sfârșitul sau îi poate traumatiza pe viață.
„Pe această cale, facem din nou un apel, având în vedere că sunt cazuri lunare de câte un copil sau un adolescent care se urcă pe un vagon de tren, o locomotivă. Electrocuția cu voltaj mare poate duce la deces! Pentru o secundă de faimă, poți să îți pierzi viața. Dacă supraviețuiești, rămâi cu amputații, iar ceea ce părea normal și banal, până în acest moment, poate deveni un lux. Facem un apel către părinți să avertizeze copiii ce înseamnă urcarea pe un vagon sau o locomotivă și atingerea unui fir ce are tensiune cu voltaj mare”, a transmis atunci Alina Belu, managerul Spitalului pentru Copii „Sfânta Maria” Iași.
Adolescentul electrocutat pe un vagon va fi externat în maximum două săptămâni.