Administrația Națională de Meteorologie a actualizat prognoza! Cum va fi vremea de Revelion

de: BZI.ro
08:40, 31 dec. 2023

Anul acesta, potrivit meteorologilor, de Revelion, temperaturile vor fi unele de primăvară. În timp ce poate multe persoane se așteaptă să fie zăpadă în noaptea trecerii dintre ani, ei bine, se pare că vremea va continua să fie caldă până la finalul lunii ianuarie. Află din rândurile de mai jos care sunt singurele zone unde va fi zăpadă de Revelion.

Potrivit specialiștilor Administrației Naționale de Meteorologie, sunt puţine locuri în ţară unde va fi zăpadă în noaptea dintre ani. Se pare că în prima zi din an vom avea temperaturi de primăvară.

ANM a actualizat prognoza meteo! Cum va fi vremea de Revelion

Potrivit meteorologului Alina Șerban, de Revelion, vom avea temperaturi mai ridicate decât în mod normal pentru această perioadă în toate regiunile, dar cu precădere în partea de sud, de vest și de sud-est a teritoriului.

„Vom vorbi de maxime de 5-6 până la 8 grade în Transilvania, în Maramureș și în nordul Moldovei, și de 10, peste 10 grade, în regiunile vestice, sudice și centrale, până la 15-16 grade în extremitatea de sud a teritoriului, adică în sudul Olteniei și în sudul Munteniei”, a anunţat Alina Şerban, meterolog ANM, scrie antena3.ro.

În Transilvania, de Revelion, potrivit specialiștilor, temperaturile minime vor fi ușor negative, de la -5/-4 grade în estul Transilvaniei, până la -1 în restul Transilvaniei, pentru că în celelalte regiuni vom vorbi de temperaturi minime pozitive – până la 7 grade.

„Şi în Capitală vom vorbi de o vreme neobișnuit de caldă pentru această perioadă. Temperaturi maxime mâine, de 12-13 grade în noaptea dintre ani. Temperaturi minime de 0, -1/-2 grade în zona periferică a Capitalei, deci destul de cald pentru această perioadă”, a mai spus Alina Şerban, potrivit sursei menționate anterior.

Care vor fi singurele zone din România unde va fi zăpadă

Meteorologii anunță că zăpada se va păstra doar în zonele montane.

„Poate doar pe creste, la altitudine peste 1.800 peste 2.000 de metri se mai păstrează stratul de zăpadă cu caracteristici specifice, adică destul de tare, destul de înghețat.

Acolo mai sunt temperaturi negative noaptea, ușor negative ziua, pentru că în zona montană mai joasă, pe Valea Prahovei, de exemplu, vorbim de temperaturi maxime de 7-9 grade, iar temperaturile minime doar ușor negative -2/-3 grade, astfel încât stratul de zăpadă va fi în diminuare și cumva mai umed”., a mai spus Alina Şerban.