Acuzaţia de omor, schimbată în ucidere din culpă! Noile veşti pentru Mario Iorgulescu, fiul lui Gino Iorgulescu

de: Pruna Gabriela
19:20, 11 oct. 2024

Veşti bune pentru fiul lui Gino Iorgulescu! Acuzaţia de omor a fost schimbată în ucidere din culpă în cazul lui Mario Iorgulescu. Pedeapsa tânărului ar putea să se schimbe de la doi la şapte ani.

Amintim că în urmă cu aproximativ 5 ani, pe data de 8 septembrie 2019, Mario Iorgulescu, a provocat un accident, în urma căruia s-a soldat cu un bărbat decedat.

Ajunși la fața locului, poliţiştii au stabilit că Mario a condus sub influența băuturilor alcoolice. Acesta avea o alcoolemie de 1,96 g/l alcool pur in aerul expirat şi se afla și sub influenţa cocainei. Pentru fapta lui, a fost condamnat la 15 ani şi opt luni de închisoare cu executare.

Fiul lui Gino Iorgulescu a scăpat de acuzaţia de omor

Instanța a dat o veste bună pentru Mario Iorgulescu. Încadrarea faptei a fost schimbată din omor, în ucidere din culpă.

„Instanța a dispus din oficiu schimbarea încadrării din omor în ucidere din culpă, având în vedere verdictul ICCJ de anulare a condamnării”, ar fi decizia judecătorilor.

Instanța declară: „Mario Iorgulescu avea discernământ când a provocat accidentul mortal”

La o distanță de nu mai mult de două spătămâni după ce a primit o sentință care nu era definitivă, adică: 15 ani şi opt luni de închisoare cu executare pentru omor şi conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului şi drogurilor, Tribunalul Bucureşti a dat publicului câteva pasaje din motivarea deciziei.

„Dacă vreun medic, în toată perioada cât inculpatul a deţinut permis de conducere, ar fi luat cunoştinţă de existenţa unor afecţiuni psihice grave de natură a-l declara pe inculpat inapt psihologic să conducă autovehicule pe drumurile publice, avea obligaţia legală să o facă (…) Astfel de acte medicale din care să rezulte afecţiuni mintale grave nu au fost depuse la dosarul cauzei, inexistenţa acestor acte înainte de evenimentul rutier fiind susţinută de faptul că deţinea un permis de conducere valabil la data evenimentului rutier (…) Nu se poate accepta în mod rezonabil că părinţii unei persoane ar fi permis acelei persoane cu tulburări mintale grave să aibă acces la un astfel de vehicul puternic, care se poate transforma oricând într-o armă a crimei, fără a exista riscul de a pune în pericol nu doar viaţa propriului copil, dar şi a altor persoane, şi de a se supune totodată riscului de a fi acuzaţi de săvârşirea unei complicităţi morale la săvârşirea unei infracţiuni contra vieţii”, transmite magistratura.