Acest tânăr s-a internat la Spitalul „Parhon” pentru transplant, dar s-a îndrăgostit de cea pe care o vedea în fiecare zi printre halatele albe și a luat-o acasă: „Nu suntem căsătoriți încă, dar trăim fericiți” – FOTO

de: Redacția BZI
02:00, 30 mart. 2023

Georgian Solomei, un tânăr în vârstă de 35 ani, din Târgu Frumos, și-a cunoscut marea iubire pe holurile Spitalului Clinic „Dr. C.I. Parhon” Iași. Atât el, cât și iubita sa, Cătălina, au avut probleme renale încă din adolescență și au făcut dializă ani la rând. Cei doi tineri s-au întâlnit în anul 2009, iar de atunci sunt de nedespărțit

Georgian Solomei a trecut prin două transplanturi de rinichi în 6 ani. În 2006, Georgian a fost diagnosticat cu glomerulonefrită, iar viața sa avea să se schimbe la 180 de grade. Atunci a depus primul dosar pentru transplant, iar în 2009 a trecut prin primul transplant renal, donator fiindu-i chiar mama sa.

Din păcate, corpul a respins organul, iar Georgian a avut nevoie să se reînscrie pe lista de așteptare, în speranța că se va găsi iarăși un donator compatibil. În septembrie 2015, tânărul a trecut prin cel de-al doilea transplant renal, de această dată, organul provenind de la un donator cadaveric.

Georgian Solomei a trecut prin două transplanturi renale în doar 6 ani

Georgian Solomei a început să aibă probleme renale în jurul vârstei de 15 ani, peste ceva timp fiind diagnosticat cu glomerulonefrită. Din cauza afecțiunilor renale grave, a fost nevoit să se înscrie pe lista de așteptare pentru a primi transplant renal.

În anul 2009, problemele sale de sănătate păreau să ia sfârșit, când mama sa, Elena Solomei, s-a dovedit compatibilă și i-a donat un rinichi. Din păcate, la 6 zile după operație, corpul a respins organul, iar Georgian a trebuit să depună un nou dosar pentru transplant renal. Deși tânărul mai avea încă trei frați, a precizat că nu ar fi acceptat niciodată ca aceștia să-i doneze un rinichi, deoarece nu ar fi vrut să-i pună în pericol.

„Primul transplant l-am făcut în anul 2009. În anul 2006 am fost diagnosticat cu sindrom nefrotic, iar apoi cu glomerulonefrită. Acesta a fost diagnosticul după puncție. Făceam controale periodice și urmam anumite scheme de tratament până când am ajuns în faza finală, boala a evoluat până spre stadiul terminal. Primul testat pentru transplant a fost tata, dar el are hepatita B, mai apoi a fost testată mama, avea atunci în jur de 56 de ani.

Am făcut transplantul, funcția renală a fost reluată, creatinina ajunsese undeva la 0.9, era ca la un om normal. Dar în ziua a șasea după transplant au apărut problemele, am simțit o problemă în zona transplantului, iar spre seară am fost băgat din nou în sala de operație, medicii credeau că este ceva de drenuri. Știu că am intrat în sală undeva pe la 22:00-23:00 și m-am trezit din anestezie dimineață și am întrebat dacă mai am rinichiul, iar medicii mi-au spus că nu.

Mi-a fost explicat că rinichiul era umflat și crăpat, ca o fasole care este pusă la umflat, organismul l-a respins. Medicii au vrut să-l coase, să-l recupereze, dar viața mea era pusă în pericol, iar medicii au preferat să-mi salveze viața. A fost o dramă pentru mine, dar mai mult pentru mama mea. Acum are niște probleme de sănătate, cu inima, cu tensiunea, problemele vârstei, dar e ok din punct de vedere renal.

Eu mă mai gândesc uneori că poate și din cauza transplantului are aceste probleme de sănătate. Eu am fost încurajat tot timpul de echipa medicală, mi-a promis că în viitor voi putea face alt transplant. Știam că trebuie să stau o perioadă pe lista de așteptare, am făcut dializă în jur de 6 ani, până în 2015, când am făcut cel de-al doilea transplant. Am mai fost chemat o singură dată, dar compatibilitatea a fost mai bună cu alt pacient”, a declarat Georgian Solomei.

S-a internat la Spitalul „Parhon” pentru transplant și așa și-a cunoscut marea iubire

Din fericire pentru el, după șase ani de dializă, în anul 2015, Georgian a primit un rinichi funcțional de la un donator cadaveric, iar corpul său a acceptat transplantul. Cu toate acestea, tânărul trebuie să urmeze, pentru tot restul vieții, un tratament medicamentos, iar o dată la trei luni se prezintă la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” Iași, la controale.

„În 2015 chiar mergeam către Iași să fac un Eco Doppler, iar în drum spre gară am primit telefonul și am fost anunțat că este un rinichi și există șansa să fiu compatibil, dar să nu-mi fac prea mari speranțe, deoarece trebuie să mai fac câteva analize. Mi-am făcut Eco Doppler-ul, m-am întors acasă și am fost trezit la 4:00 dimineața că trebuie să intru în sala de operație, iar, de această dată, totul a decurs bine”, a mai spus tânărul.

Mergând la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” Iași pentru dializă, Georgian a reușit să-și facă mai mulți prieteni și așa a cunoscut-o și pe iubita sa, Cătălina, cu care formează un cuplu fericit încă din anul 2009. Cei doi tineri s-au susținut reciproc și au reușit să treacă împreună peste problemele de sănătate.

„Te obișnuiești cu ideea, iar când faci dializă, îți faci prieteni, e ca o familie. Și echipa asta frumoasă de la Iași te încurajează că totul o să fie bine, ai speranța asta în suflet. Mă simt foarte bine după cel de-al doilea transplant. Am mai avut anumite probleme în primul an după transplant, dar totul e bine acum.

Sunt pensionar pe caz de boală. Atunci, imediat după transplant nu puteam să fac efort, oboseam foarte mult, dar acum aș putea să lucrez. Eu, fiind bolnav de pe la 15 ani, nu prea am putut să lucrez, mi-a fost afectată toată viața. Nu sunt căsătorit, dar am o prietenă, am întâlnit-o în anul 2009, la dializă. Și ea a făcut dializă de la vârsta de 12 ani. A făcut transplant cu un an înaintea mea, noi acolo ne-am cunoscut.

Suntem amândoi transplantați în momentul de față, nu suntem căsătoriți încă, dar trăim fericiți”, a precizat Georgian Solomei.