Acest preot a fost implicat într-un scandal de proporții după ce s-a zvonit că are o amantă în parohie! Acum, slujitorul Domnului a decis să rupă tăcerea: „Ne-am dorit a începe o viață nouă” – EXCLUSIV

de: Redacția BZI
02:00, 20 iul. 2024

Costel Florin Văscu a fost paroh în localitatea Hăbășești, comuna Strunga, județul Iași, timp de circa șase ani, iar în preajma Sărbătorilor Pascale a fost implicat într-un scandal de proporții, deoarece s-a zvonit că ar fi avut o amantă în parohie. Slujitorul Domnului s-a decis să rupă tăcerea. Acesta susține că își iubește foarte mult soția și sub nicio formă nu ar fi capabil să o înșele sau să o amenințe.

Costel Florin Văscu, fostul paroh din Hăbășești, comuna Strunga, face dezvăluiri în premieră! De la ce a pornit întregul scandal?

Costel Florin Văscu susține că nu a fost alungat de enoriașii din localitatea Hăbășești, comuna Strunga, județul Iași, ci el a fost cel care a solicitat ieșirea din Eparhia Iașilor. Mai mult, preotul mărturisește că și-ar fi dorit să predea cheile lăcașului de cult, doar că mai mulți enoriași au împiedicat acest lucru.

„Subsemnatul, Văscu Costel Florin, preot coslujitor în Sfânta Arhiepiscopie a Tomisului, am luat act cu mâhnire şi multă compătimire la articolele:

pe care publicația dumneavoastră le-a oferit publicului cu privire la persoana mea și în temeiul dreptului la replică și rectificare fac următoarele precizări: Pe data 26 aprilie în jurul orei 12:00 când am ajuns de la Arhiepiscopia Iaşilor la biserică pentru a preda cheile câțiva oameni puși de T. R. inclusiv C. V. au sărit și mi-au sechestrat mașina distrugându-o cu picioarele și pumnii. Am chemat agenții de poliție prin apel la 112 pentru a putea preda cheile cu proces-verbal fapt care s-a și întâmplat. Există proces-verbal de predare a cheilor către agenții de poliție de la Strunga şi Târgu Frumos. Deci nu am fugit cu nicio cheie de la biserică; Nu am fost alungat de nici un enoriaş din parohia Hăbăşeşti ci singur am cerut ieșirea din Eparhia Iașilor pe care Îps Părinte Mitropolit Teofan mi-a acordat-o în data de 26 Aprilie 2024 conform aprobării nr. 4520 din 26.04.2024”, a transmis preotul Costel Florin Văscu.

Preotul susține că a lăsat casa parohială în condiții normale, doar că două persoane au pătruns în locuință și au vandalizat-o după plecarea sa.

„Casa parohială a fost lăsată în condiții normale. Când am intrat într-însa, la începutul anului 2019, condițiile erau foarte umile, deși eu am îngrijit-o, am plătit lumina, apa și alte cheltuieli, iar din sat nu m-a ajutat nimeni cu 1 leu. Am lăsat acolo un pat, un frigider și alte lucruri casnice care nu erau înainte. Nu s-a vrut ca de față cu mine și protopopul din zonă să se facă o predare-primire la plecare, deși am cerut acest lucru. După plecarea mea, C.V. împreună cu câțiva acoliți ai săi au intrat și au făcut debandadă în casa parohială, spre a-mi imputa mie lucruri neadevărate și a le posta pentru a mă batjocori, dar asta chiar nu mă privește absolut deloc”, a declarat preotul.

Preotul susține că după scandalul de proporții în care a fost implicat și-a dorit să înceapă o nouă viață

Costel Florin Văscu susține că a plecat alături de preoteasă la Constanța, nicidecum alături de presupusa sa amantă, așa cum au susținut o parte din enoriașii din parohie.

„Toate acuzațiile pe nedrept și presupuneri care mi-au fost imputate au apărut în presă prin intermediul publicației BZI-Iași la data de 9 Mai, deși eu am plecat împreună cu soția la Constanța din seara zilei de 26 Aprilie, pentru a scăpa de calvarul și nedreptatea prin care trecem și a începe o nouă viață. În tot acest timp am făcut demersuri pentru transfer în cadrul Arhiepiscopiei Tomisului. În momentul plecării din sat, eram singur fără nici o presupusă amantă cum menționați peste tot. Sunt filmări și chiar eu am filmat unde se vede clar că eram singur în mașină. Atât aveam cu mine un crucifix personal din lemn pe care l-am salvat spre a nu fi distrus de răutatea și necredința oamenilor; Nu am fost plecat cu presupusa amantă nici la Tulcea nici la Mangalia precum scrieți ci am venit împreună cu soția spre Constanța unde ne-am dorit a începe o viață nouă făcând demersurile necesare în vederea transferului meu în Sfânta și milenară Eparhie a Tomisului”, a transmis fostul paroh din Hăbășești.

Fostul preot din Hăbășești, comuna Strunga, mărturisește că nu i-a blestemat pe enoriași, ci crede că aceștia și-au dorit un alt paroh în locul său, iar din această cauză au decis să-l denigreze.

„Am fost amenințat cu moarte pe publicația voastră de către N. A. care avea și barda în mână, spunând că îmi va tăia picioarele. Există proba video. Eu nu am blestemat sau batjocorit pe nimeni în sat cu precădere persoanele care sau plâns în publicație precum scrieți. Sunt pur și simplu răutăți și invenții. Probabil au avut pe cineva de adus în locul meu și din această cauză a fost nevoie de o așa mare denigrare publică”, a mărturisit slujitorul Domnului.

Costel Florin Văscu: „Nu există absolut nimic intim între mine și această doamnă”

Costel Florin Văscu susține că nu a avut niciun fel de legătură inimă cu enoriașa I-V. T., ci soțul acesteia, care este extrem de gelos, a dat naștere la tot felul de zvonuri în acest sens.

„Nu sunt dovezi plauzibile și clare că eu aș fi avut sau am vreo relație intimă cu doamna T. I-V, toate sunt zvonuri și presupuneri venite în special din parte soțului ei care suferă de gelozie patologică. Nu există absolut nimic intim între mine și această doamna despre care și voi scrieți că este presupusă amantă. Deci nu este nici o amantă. Cum ați putut da știrea cu titlul: «Desfrânare dusă la extrem în sânul Bisericii Ortodoxe!…»? Ați terfelit imaginea Sfintei Biserici în primul rând și acesta este un mare păcat. Eu nu am avut niciodată vreo proprietate personală sau închiriată și nu am nici la ora actuală în oraşul Pașcani”, a transmis preotul.

Fostul paroh din Hăbășești declară că-și iubește foarte mult soția, care îl însoțea de multe ori în localitatea în care slujea.

„Nu am fost oprit de la slujire în toți acești ani de preoție precum scrie numitul T. R-D, iar în acest sens poate fi consultată Arhiepiscopia Iașilor care poate confirma.  Eu am fost mereu acasă în acești ani alături de familie deși cu toate acestea mi-am slujit enoriașii cu toată implicarea și seriozitatea. Veneam joia sau vinerea în parohie și plecam Duminica spre familie. De cele mai multe ori în vizitele în parohia eram însoțit de familie. Deci afirmația că am stat 1 an sau 1 an și jumătate la Pașcani departe de soție și copii este una falsă și nefondată. Acest lucru poate fi demonstrat de soția mea. Eu îmi iubesc enorm de mult soția(preoteasa) și nu am avut cum să o ameninț cu moartea cum scrie în publicația voastră. Acest lucru poate fi demonstrat de soția mea”, a transmis Costel Florin Văscu.

Costel Florin Văscu susține că nu și-a înșelat niciodată preoteasa

Costel Florin Văscu recunoaște că la plecarea sa din parohie au rămas datorii, însă susține că le-a achitat ulterior. Preotul neagă că ar fi avut vreodată o locuință închiriată în Pașcani, pentru a se întâlni cu presupusa sa amantă.

„Nu există ca împreună cu mine, soția și cei 2 copii să mai locuiască și o altă persoană străină cu atât mai mult T I-V. care nu are nici o legătură cu familia noastră. Preoteasa mea nu avea cum să accepte așa ceva. Încă o minciună sfruntată pe care soția mea o poate demonta. O altă gogoașă este faptul că ați spus că eu locuiesc în casa lui T. R. din Pașcani de câteva luni de zile pe timpul cât a avut el ordin de protecție. Lucru total eronat deoarece eu stau cu chirie în Constanța și slujesc în Arhiepiscopia Tomisului de pe data de 26 Aprilie și mă implic activ în viaţa Bisericii, fiind văzut des pe la sfânta catedrală, ședințe, arhiepiscopie. O singură dată am fost în Pașcani la Protopopiat pe 17 iunie atunci când am plătit datoria de 3000 de lei și nu de 8000 lei cum susțineți în ziar după atâta timp, iar în acest sens există chitanța de plată. O altă eroare gravă care îmi știrbește onoarea aducându-mi prejudicii imaginii și stigmatizarea publicului este afirmația din publicația voastră prin care am fost catalogat ca fiind de la “casa de copii” și că nu am muncit în viață mea o zi. Lucru total neadevărat. O altă afirmație eronată și care este o jignire la adresa marii mucenițe Varvara/Barbara pe care ați proliferat-o în ultima știre este aceea că icoană sfintei este pictată după chipul presupusei amante. Total greșit și acesta fiind un mare sacrilegiu față de cele sfinte. Icoana marii mucenițe Varvara a fost pictată cu 7 ani în urmă cu mult înainte de a veni la biserica din Habasesti și nu are nici o legătură cu vre-un chip omenesc. Această afirmație a survenit în urma geloziei patologice și a bolilor psihice de care suferă T. R-D. Chiar în fața icoanei sfintei, 2 ani consecutivi s-au arătat semne dumnezeiești lucru ce a făcut să scot o carte unică în lume despre această mare muceniță și să-i aduc sfintele ei moaște de la Kiev. Este singura sfântă care mi s-a descoperit. Dar cine să creadă? Mai avem în ziua de azi creștini ortodocși practicanți și cu frică de Dumnezeu sau numai prigonitori neo-marxişti cu numele de creştini”, a declarat preotul.

În încheiere, Costel Florin Văscu a precizat că nu și-a înșelat niciodată soția, nu a nedreptățit pe nimeni și se știe curat în fața lui Dumnezeu.

„Eu mă știu curat în fața bunului Dumnezeu, nu mi-am înșelat soția niciodată și nu am nedreptățit pe nimeni, ba din contra m-am rugat pentru oameni și i-am ajutat când miau cerut ajutorul. Dar credința, râvna și faptele bunele ale preoților nu le vede nimeni. Atât pot spune că sunt prigonit și defăimat asemenea drepților și sfinților din primele secole și a preoţilor din temnițele comuniste și închei cu un citat al Domnului Iisus Hristos: «Vă spun că pentru orice cuvânt deşert, pe care-l vor rosti, oamenii vor da socoteală în ziua judecăţii. Căci din cuvintele tale vei fi găsit drept, şi din cuvintele tale vei fi osândit» (Matei 12, 36-37)”, a încheiat preotul Costel Florin Văscu.

Preot Costel Florin Văscu a fost implicat într-un scandal de proporții în parohia Hăbășești, comuna Strunga. Drept urmare, a cerut transferul din Arhiepiscopia Iașilor în cea Tomisului.