Prima pagină » National » Accident rutier mortal în Valea Oltului. O femeie a fost expulzată prin parbriz, după ce două TIR-uri s-au izbit frontal – FOTO, VIDEO

Accident rutier mortal în Valea Oltului. O femeie a fost expulzată prin parbriz, după ce două TIR-uri s-au izbit frontal – FOTO, VIDEO

11 apr. 2022, 08:48,
în National

Luni dimineața, 11 aprilie 2022, s-a produs o nouă tragedie pe străzile din România. Pe drumul național DN 7 s-a produs un accident rutier mortal în Valea Oltului. Doi bărbați au murit în urma coliziunii frontale a două TIR-uri.

De asemenea, o altă persoană a fost rănită grav. La fața locului s-au deplasat de urgență forțele de intervenție.

Accident rutier mortal în Valea Oltului. Doi bărbați au murit, după ce două autotrenuri au intrat în coliziune

Un apel la numărul unic de urgență 112 anunța producerea unui accident rutier în Proieni, județul Vâlcea. În urma evenimentului nefericit s-au raportat două persoane rănite și una decedată. Șoferul care a muirt era de naționalitate turcă. A fost găsit de forțele de intervenție printre fiarele contorsionate ale cabinei. Acesta nu prezenta semne vitale, iar medicii nu au mai putut face nimic. La scurt timp a fost declarat decesul.

Celelalte două persoane rănite, un bărbat și o femeie din România, au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgențe pentru a primi îngrijiri medicale de specialitate.

Bărbatul a fost preluat conștient și transportat la UPU Vâlcea, în timp ce femeia a fost expulzată prin parbriz. Aceasta a fost găsită inconștientă, dar cu semne vitale și a fost preluată de un echipaj SAJ și transportată la UPU Vâlcea.

„Din primele verificări efectuate, s-a constatat că un bărbat, în timp ce conducea un autotir pe DN 7, în localitatea Proeni, ar fi intrat în coliziune frontală cu un alt autotir care se deplasa pe sens opus. În urma impactului a rezultat decesul unei persoane şi rănirea gravă a altor două persoane”, a transmis purtătorul de cuvânt al poliţiei Vâlcea, Georgiana Stancu.

Din nefericire, după ce a ajuns la spital, a fost declarat și cel de-al doilea deces.

Important de precizat este faptul că recent în zonă a fost asfaltat, însă „din cauza temperaturii scăzute” nu au mai fost trasate marcajele.

Camioanele transportau muștar, respectiv semințe de floarea soarelui. Traficul în zonă a fost blocat.

În continuare, se efectuează cercetări pentru stabilirea condițiilor și împrejurărilor în care a avut loc evenimentul rutier.

Recomandările polițiștilor rutieri pentru prevenirea accidentelor rutiere

În condiţiile unui carosabil umed, pentru a nu fi implicaţi în evenimente rutiere, poliţiştii rutieri le recomandă șoferilor să ruleze cu viteză redusă, adaptată condiţiilor de drum, să-şi sporească atenţia şi să adopte o manieră calmă la volan, fără să bruscheze comenzile vehiculului. Fiecare manevră în trafic trebuie să fie efectuată numai după o asigurare temeinică.

Poliţia Rutieră le mai recomandă conducătorilor auto:

  • Înainte de a pleca la drum, informaţi-vă temeinic despre condiţiile meteo şi starea drumurilor!
  • Circulaţi cu viteză adaptată condițiilor carosabilului;
  • Folosiţi corespunzător atât sistemul de iluminare-semnalizare cât şi cel de climatizare şi dezaburire, pentru a vedea şi a putea fi văzuţi în trafic.
  • Reamintim că legislaţia rutieră prevede obligativitatea folosirii luminilor de întâlnire, în afara localităţilor şi în timpul zilei;
  • Păstraţi în mers o distanţă suficientă pentru a putea opri în condiţii de siguranţă;
  • Echipaţi autovehiculul cu pneuri corespunzătoare;
  • Verificaţi periodic acumulatorul acestuia;
  • Folosiţi luminile de întâlnire și pe timpul zilei, mai ales în condiţii de vreme nefavorabilă.
  • Curăţaţi în permanenţă farurile, blocurile de semnalizare, parbrizul, luneta şi geamurile laterale ale autovehiculului, asiguraţi buna funcţionare a ştergătoarelor de parbriz
  • Folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie – climatizare

Reamintim faptul că tot mai multe evenimente nefericite au fost loc în ultima perioadă, iar ultimul accident rutier mortal în Valea Oltului s-a produs astăzi, 11 aprilie 2022.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`