Accident rutier mortal în care a fost implicată o ambulanță, în Iași! Impactul s-ar fi produs din cauza unui câine! Șoferul, condamnat cu suspendare după moartea pacientei de 78 de ani!

de: Ciprian Nedelcu
04:00, 23 iun. 2020

Un accident rutier mortal care a avut loc în județul Iași și în care a fost implicată o ambulanță a dus la condamnarea șoferului cu suspendare! Impactul s-ar fi produs din cauza unui câine, pe care șoferul, Marian Ionuț Hriscu, ar fi încercat să îl evite. Impactul a dus la moartea pacientei în vârstă de 78 de ani

Un accident rutier mortal în care a fost implicată o ambulanță a dus la condamnarea unui șofer. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Hârlău au dispus recent condamnarea lui Marian Ionuț Hriscu (28 de ani) la un an de închisoare, cu suspendare, pentru ucidere din culpă.

„Instanța reține că moștenitorii victimei F.A. nu s-au constituit părți civile în cadrul procesului penal”, au precizat judecătorii.

De remarcat este faptul că decizia nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Accident rutier produs de Marian Ionuț Hriscu, după ce ambulanța condusă de el a intrat într-un podeț

Procesul lui Marian Ionuț Hriscu a început pe 28 ianuarie 2020. Procurorii au decis trimiterea bărbatului în judecată, sub acuzația de ucidere din culpă.

„Pe 7 iunie 2017, la ora 17:40, Marian Ionuț Hriscu, angajat la un serviciu de ambulanță – transport dializă, în timp ce efectua o cursă de transport a unei persoane beneficiară de dializă, F.A. (o femeie de 78 de ani), imediat după ce a intrat în localitatea ieșeană Coarnele Caprei, a pierdut controlul asupra direcției și a intrat în coliziune cu un podeț de beton situat pe partea dreaptă a drumului, în sensul de mers Focuri – Coarnele Caprei. În urma impactului, pasagera care ocupa locul din dreapta-spate și care nu purta centura de siguranță a suferit leziuni în zona capului și a fost transportată cu ambulanța, în stare de inconștiență, în comă de gradul II, la UPU «Sf. Spiridon», fiind transferată apoi la Spitalul Clinic de Urgență «Prof. dr. Nicolae Oblu». Pe 8 iunie 2017, la ora 5:30, victima a decedat în Clinica Neurochirurgie 1”, au precizat procurorii.

Șoferul a recunoscut fapta de care a fost acuzat și în urma căreia pacienta de 78 de ani a murit

La audieri, Marian Ionuț Hriscu a recunoscut comiterea acestui accident rutier mortal de care a fost acuzat. Oamenii legii au relatat că bărbatul era angajat la un serviciu de ambulanță privat. La data producerii accidentului, Marian Ionuț Hriscu avea o vechime de aproximativ 4 luni. În dimineața zilei de 7 iunie 2017, acesta s-a deplasat cu autoturismul marca Dacia Lodgy în localitatea Coarnele Caprei. De acolo a preluat-o ca pacientă pe F.A., pe care a transportat-o la o unitate specializată în dializă. Ulterior, el a mers la sediul unei firme, pentru a se efectua revizia autoturismului (unde s-a efectuat schimbul de ulei și a filtrului de ulei).

În jurul orei 16:00, bărbatul a plecat din municipiul Iași, având în autoturism mai mulți pacienți, dintre care a lăsat o parte în localitățile Potângeni și Focuri, în final rămânând în mașină doar F.A., pe bancheta din spate, pacientă pe care trebuia să o transporte la domiciliu, în localitatea Coarnele Caprei.

„La intrarea în localitatea Coarnele Caprei, după aproximativ 100 de metri, din partea dreaptă în sensul meu de mers, a ieșit dintr-un șanț un câine, chiar în fața mașinii. Încercând să evit impactul cu acesta, am schimbat direcția de mers spre dreapta. În momentul în care am virat înapoi, pentru a reveni pe banda de mers, mașina nu a mai răspuns comenzii. În momentul în care am virat înapoi stânga, din dreapta mașinii am auzit un zgomot. Am acționat frâna de serviciu, însă autoturismul nu a frânat, astfel că am intrat în coliziune cu un podeț de beton situat pe partea dreaptă a drumului”, a declarat șoferul de pe ambulanța privată.

Șoferul a încercat resuscitarea pacientei de 78 de ani, după acest accident rutier

Marian Ionuț Hriscu a mai relatat că, după acest accident rutier, a observat că pasagera pe care o transporta era lovită la cap, nu reacționa, însă respira. Bărbatul a spus că a coborât din ambulanță, a sunat la 112, anunțând producerea accidentului, după care și-a anunțat șeful direct. Acesta din urmă i-a făcut legătura cu o persoană necunoscută, dar care avea cunoștințe medicale, care i-a spus să scoată victima din mașină, să înceapă manevrele de resuscitare, ceea ce a și făcut, timp de aproximativ 35 de minute, până la sosirea unui echipaj SMURD, care a preluat victima.

Echipajul SMURD a continuat manevrele de resuscitare, iar, după alte 15 minute, a mai sosit o ambulanță cu medic, care a intubat victima, a stabilizat-o, după care a transportat-o la un spital din Iași.
Șoferul de pe ambulanță a fost testat, polițiștii constatând că acesta nu consumase băuturi alcoolice. De asemenea, oamenii legii au concluzionat că acea ambulanță condusă de Marian Ionuț Hriscu avea o viteză de aproximativ 25 km/h în momentul producerii acestui accident rutier mortal.