Şase persoane au fost rănite duminică într-un accident produs pe DJ 157, în localitatea Dumbrava Deal, comuna Săvineşti, fiind implicate două autoturisme, informează ISU Neamţ.
”Prin apel la 112, în jurul orei 13,21, pompierii pietreni au fost solicitaţi să intervină la un accident rutier produs în localitatea Dumbrava Deal, comuna Săvineşti, zona Papuc, pe DJ 157. Pompierii din cadrul Detaşamentului Piatra Neamţ au intervenit cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare şi două autospeciale SMURD”, arată sursa citată.
Șase victime
În urma accidentului produs între două autoturisme au rezultat şase victime. Trei au fost preluate de echipaje de la SAJ, două, un tânăr de 19 ani şi o femeie de 51 de ani, au fost preluate de ambulanţele SMURD, iar o victimă a refuzat transportul la spital.
Misiunea pompierilor a continuat pentru asigurarea măsurilor de prevenire şi stingere a incendiilor, precum şi pentru îndepărtarea de pe carosabil a elementelor rezultate în urma accidentului, precizează ISU Neamţ.
Şosele din România ‘scaldate’ în sângele oamenilor ucişi în accidente rutiere
O statistică îngrijorătoare arată faptul că România este pe ultimul loc la siguranţa pe şoselele din ţară. România ocupa ultimul loc în Europa anului 2019 înregistrând nu mai puţin de 96 de decese la un milion de locuitori. Media Uniunii Europene este de cca. 51 de decese la un milion de locuitori.
La fel ca în ultimii ani, România este țara din Uniunea Europeană cu cel mai mare număr de decese la un milion de locuitori: 96.
În plus, țara noastră nu a înregistrat niciun fel de progres comparativ cu 2018, când s-au înregistrat tot 96 de decese la un milion de locuitori. Singura consolare este scăderea de 22% înregistrată comparativ cu anul 2010, când erau 117 decese din accidente rutiere la milionul de locuitori. Pe de altă parte, în Uniunea Europeană au avut loc anul trecut 51 de decese din accidente rutiere la un milion de locuitori, în scădere ușoară comparativ cu 2018 (52 de decese).
Cele mai sigure drumuri din Europa sunt preponderent în partea de nord a Europei: Islanda (17 decese), Norvegia (20 decese), Suedia și Elveția (câte 22 decese), în timp ce Irlanda (29 decese), Malta (32 decese) și Finlanda (37 decese) au înregistrat de asemenea rezultate mult sub medie.
La polul opus, alături de România se află Bulgaria (89 de decese), Polonia (77 decese), Croația (73 decese) și Grecia (65 decese), în timp ce restul statul au înregistrat preponderent rezultate mai bune decât media europeană.