Prima pagină » Actualitate » Accident rutier grav în Pitești. Un tânăr a intrat frontal în mașina Poliției, după ce a pierdut controlul autoturismului

Accident rutier grav în Pitești. Un tânăr a intrat frontal în mașina Poliției, după ce a pierdut controlul autoturismului

26 sept. 2024, 09:20, 5 ,
Elena Nicoleta BUJOR în Actualitate

Un accident grav s-a petrecut noaptea trecută, 25 septembrie 2024, în Pitești, unde un tânăr de 19 ani a pierdut controlul asupra mașinii pe care o conducea și a intrat pe contrasens, lovind frontal o autospecială de Poliție.

Incidentul a avut loc pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, la limita dintre Pitești și Bascov.

Accident rutier grav în Pitești. Un tânăr a intrat frontal în mașina Poliției

Atât cei doi polițiști din autospecială, cât și o pasageră din mașina tânărului, au fost transportați de urgență la spital cu răni semnificative.

Din fericire, testele de alcoolemie efectuate de polițiști au arătat că niciunul dintre șoferi nu consumase alcool înainte de accident.

Poliția Argeș a emis un comunicat în care a detaliat circumstanțele preliminare ale accidentului și a anunțat deschiderea unui dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. Ancheta continuă pentru a se stabili cu exactitate cauzele care au dus la acest incident.

Coliziunea, descrisă de martori ca fiind de o intensitate foarte mare, a cauzat daune majore ambelor vehicule. Traficul în zonă a fost temporar restricționat pentru ca echipele de salvare să poată interveni și pentru desfășurarea investigațiilor. Incidentul a generat o amplă reacție în comunitate, în special datorită implicării Poliției în acest eveniment.

,,În noaptea de 25 spre 26 septembrie a.c., o autospecială din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, cu doi polițiști din cadrul Serviciului Rutier , a fost implicată într-un eveniment rutier la limita dintre municipiul Pitești și comuna Bascov. Din verificările preliminare s-a stabilit că, un alt autoturism, condus de un tânăr de 19 ani, care circula pe bulevardul Nicolae Bălcescu, din direcția Pitești către Bascov, ar fi pătruns pe contrasens, intrând în coliziune cu autospeciala de poliție, care se afla în deplasare.

Cei doi polițiști care se aflau în autospecială, precum și o pasageră din autoturismul implicat, au suferit leziuni, fiind transportați la spital pentru îngrijiri. Atât conducătorul autoturismului, cât și polițistul care conducea autospeciala au fost testați cu aparatul etilotest, rezultând că nu au consumat alcool. În cauză urmează să fie întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, în care cercetările sunt continuate, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care evenimentul rutier a avut loc”, a transmis IPJ Argeș.

Polițistă moartă într-un accident rutier, la Brașov

O tânără polițistă de 21 de ani, angajată a Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Brașov, și-a pierdut viața într-un accident rutier produs pe DN 13. Conform investigațiilor, remorca unui TIR a derapat pe un carosabil umed, într-o curbă, și a lovit autospeciala de Poliție. Traficul pe drumul național a fost blocat din cauza incidentului.

Accidentul s-a produs în zona Pădurea Bogății, implicând un TIR și o mașină de Poliție, în urmă cu o lună. Echipaje de la Poliția Rutieră și Serviciul Criminalistic au sosit la locul tragediei pentru a stabili circumstanțele exacte ale accidentului. Primele date au arătat că, în momentul în care TIR-ul a intrat într-o curbă la dreapta, remorca acestuia a derapat și a ajuns pe sensul opus, unde a lovit autospeciala condusă de tânăra polițistă. Din păcate, aceasta a suferit răni fatale.

În urma coliziunii, ambele vehicule au rămas pe carosabil, blocând circulația. Traficul a fost reluat după ce s-au finalizat cercetările și vehiculele au fost îndepărtate de pe drum.

Reprezentanții IPJ Brașov și-au exprimat profundul regret pentru pierderea colegei lor, transmițând condoleanțe familiei îndurerate și asigurându-i de întreaga lor susținere. Din nefericire, un caz similar s-a produs și în județul Iași.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`