Prima pagină » Local » Accident rutier grav în localitatea Bălțați din județul Iași! 7 persoane au murit după ce un camion, un autoturism și o ambulanță s-au ciocnit – EXCLUSIV. FOTO, LIVE VIDEO, UPDATE

Accident rutier grav în localitatea Bălțați din județul Iași! 7 persoane au murit după ce un camion, un autoturism și o ambulanță s-au ciocnit – EXCLUSIV. FOTO, LIVE VIDEO, UPDATE

01 feb. 2022, 07:10,
în Local

În aceste momente un accident rutier grav s-a produs în localitatea Bălţaţi din judeţul Iași. La fața locului se deplasează mai multe echipaje de prim ajutor și poliţiştii rutieri. Conform datelor existene la această vreme se pare că sunt 5 persoane aflate în stop cardiac, alte 3 persoane sunt policontuzionate. Din primele informații se pare că accidentul s-a produs între un camion, un autoturism și un echipaj de Ambulanță. Nu se cunosc circumstanțele producerii accidentului.

În aceste momente s-a produs un accident rutier grav în localitatea Bălţaţi din judeţul Iași. 5 muncitori dintr-un camion sunt în stop cardiorespirator. Sunt alte 3 persoane policontuzionate printre care și o gravidă. La fața locului au fost trimite 4 ambulanțe şi 3 medici. a explicat prof. dr. Diana Cimpoeșu, medic coordonator UPU-SMURD.

UPDATE: Șoferul de pe ambulanță a ieșit din sala de operație. Diana Cimpoesu, șefa SMURD Iași, a declarat că: „Starea postoperatorie este bună, iar asistenta este la domiciliu, este bine”.

UPDATE 11.24: În momentul de față, de la locul accidentului s-a format o coadă de mașini care se întinde pe o rază de 3 kilometri, spre Tg. Frumos.

UPDATE: Șoferul de pe ambulanță a fost transportat la spital și a fost introdus în sala de operație. Mai multe detalii AICI!

UPDATE: Din nefericire, la fața locului este un adevărat carnagiu. Mai mult mașini de la IML Iași s-au deplasat pentru a ridica cadavrele.

UPDATE: Costel Constantin Pralea este șoferul microbuzului, implicat în accidentul rutier, este un bărbat de 39 de ani. Mai multe detalii AICI!

UPDATE: Șoferul camionului care ar fi provocat accidentul rutier se numește Andrei Radu și avea 30 de ani. Era din Dumești și urma să se căsătorească. Mai multe detalii AICI!

UPDATE: „Apel la 112 ne anunţă înainte de ora 7 un accident rutier cu victime multiple, implicate cu persoane din 3 autovehicule, dintre care şi o ambulantă de la SAJ Iaşi. A fost trimise iniţial 4 echipaje, s-a suplimentat apoi cu încă 3 echipaje, mai mulţi medici, paramedici şi asistenţi. Au fost găsite iniţial 6 persoane inconştiente, s-au evaluat, s-a început resuscitarea, iar pentru unii dintre ele s-a declarat imediat decesul. A şaptea persoană, şoferul dubitei, a fost găsit şi el în stop prin traumă. S-a efectuat resuscitarea aproximativ o oră, fără răspuns. Astfel încât, bilanţul deceselor este de 7, persoane din două autovehicule la locul accidentului.

Cei trei din ambulanţă erau stabili. Gravidă, pacienta care se afla în ambulanţă, e stabilă hemodinamic şi a fost transportată la maternitate. Şoferul şi asistenta de pe ambulanta au fost preluaţi de echipajele noastre şi transportate la UPU. Sunt stabili, conştienţi, au doar câteva contuzii. Au fost evaluaţi, speram să nu aibă nevoie de intervenţii chirurgicală, ortopedica sau de internare şi sperăm că evoluţia lor să fie una favorabilă. Din păcate, energia cinetică a produs leziune extrem de severe la cei 7 implicaţi şi decedaţi în acest accident”, a transmis prof. dr. Diana Cimpoeșu, șefa UPU SMURD Iași.

UPDATE: O primă ipoteză a producerii accidentului a fost luată în calcul de anchetatori. Se pare că șoferul camionului a intrat într-un derapaj. DETALII AICI.

UPDATE: Persoana gravidă s-a răzgândit și a declarat că are nevoi de îngrijiri medicale.

UPDATE:  6 persoane din microbuzul implicat în accidentul rutier au decedat. A 7 a persoană este șoferul TIR-ului. Nu se cunosc cirmumstanțele exacte ale producerii tragediei, dar o primă ipoteză ar fi că șoferul TIR-ului ar fi efectuat o manevră riscantă. Totuși, ipoteza nu este incă confirmată și se iau în calcul absolut toate variantele.

UPDATE: Au murit 7 persoane în tragedia din localitatea Bălțați din județul Iași. Conform informațiilor existente, persoana gravidă nu a suferit răni grave și a refuzat transportul la spital.

UPDATE: TRAFIC RESTRICȚIONAT PE DN 28, ÎN URMA UNUI ACCIDENT!
Pe DN 28 Iași-Târgu Frumos, în zona localității Sârca, județul Iași, într-o curbă, s-a produs un accident rutier în care au fost implicate un autocamion, o ambulanță și un autoturism. Potrivit primele date, 9 persoane au suferit leziuni, 5 dintre ele sunt în stop cardio-respirator, alte 4 acuză dureri, dar sunt stabile. Circulația este dirijată pe un singur fir. Circulați cu atenție.

UPDATE: Autoritățile au transmis faptul că în accidentul rutier s-au declarat cinci decese.

UPDATE: Cei de la ISU Iași au oferit câteva precizări. Situația este în dinamică și se poate schimba oricând:

Un accident rutier s-a produs în localitatea Sârca din comuna Bălțați. În accidentul rutier au fost implicate două autovehicule, cu posibil 7 persoane inconștiente și 1 ambulanță SAJ cu un pacient. La locul intervenției au fost alocate, un echipaj de stingere, un echipaj de descarcerare, un echipaj de prim ajutor de la Tg. Frumos, un echipaj de Terapie Intensivă, un echipaj de Autospeciala pentru transport personal şi victime multiple (ATPVM ) și un echipaj de prim ajutor de la Iași, dar și două ambulanțe SAJ Iași. au explicat reprezentanții ISU Iași.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`