Acatistul Sfinților Mucenici Ciprian și Iustina: Cum să scapi de înşelătorii şi de duhurile rele

de: BZI.ro
13:38, 22 iun. 2021

Acatistul Sfinților Mucenici Ciprian și Iustina este unul dintre cele mai puternice și de ajutor acatiste pentru cei care vor să scape de înșelătorii, farmece și blesteme.

Credincioșii care consideră că au fost înșelați sub orice chip pot primi ajutor divin dacă tostesc acest acatist înălțat către Sfinții Mucenici Ciprian și Iustina

De asemenea, persoanele cărora li s-au făcut farmece și blesteme trebuie să se spovedească, să facă Sfeştanii şi spună din tot sufletul Acatistul Sfinților Mucenici Ciprian și Iustina.

În cazul în care o persoană consider că i s-au făcut farmece, blesteme sau vrăji trebuie să facă tot posibilul să nu aibă niciun contact cu persoana pe care o bănuieşte și să nu primească nimic de la aceasta şi nici să nu-i dea nimic.

Cine au fost Sfinții Mucenici Ciprian și Iustina

Sfântul Ciprian a fost cunoscut pentru vrăjitoriile pe care le făcea și lucrul cu demonii. Acesta a fost întors din iadul în care se afla de către Sfânta Muceniță Iustina. Sfântul Ciprian a încercat prin vrăjile lui să o despartă de Dumnezeu, însă n ua reușit acest lucru.

Filosof și vrăjitor, Sfântul Ciprian a fost întors la dreapta credință de către Sfânta Muceniță Iustina. Fiind tocmit de un bărbat care se îndrăgostise de ea și nu reușea să îi câștige inima, Sfântul Ciprian a trimis de trei ori demonii peste fecioara creștină, dar fără izbândă.

Atunci, Sfântul Ciprian a realizat puterea Domnului și a dat foc tuturor cărților pe care le avea și a primit Sfântul Botez, ajungând episcop.

Împreună cu Iustina fecioara, cei doi au continuat să vorbească oamenilor despre Adevărul lui Dumnezeu. Aceștia au fost prinși și torturați de păgâni, după care au fost trimiși în Nicomidia, unde au fost uciși.

Trupurile lor au zăcut șase zile neîngropate, după care au fost duse în taină la Roma, unde au fost îngropate cu cinste. Moaștele lor au fost mutate ulterior în basilica împăratului Constantin din Roma. La mormântul lor au început să se facă multe tămăduiri ale celor bolnavi care veneau spre închinăciune.

Cum se citește Acatistul Sfântului Mucenic Ciprian

Acatistul Sfinților Mucenici Ciprian și Iustina începe cu Troparul Sfinţilor Mucenici Ciprian şi Iustina:

„Sfinţilor Mari Mucenici Ciprian şi Iustina, care pentru Dumnezeu v-aţi jertfit, care viaţă în mare credinţă aţi dus, prin care s-a dovedit puterea credinţei creştine asupra tuturor vrăjmaşilor văzuţi şi nevăzuţi, vă rugăm să fiţi şi astăzi apărătorii şi călăuzele noastre în dreapta credinţă, dându-ne şi nouă tăria iubirii de Dumnezeu.“

Se continuă cu Condacul 1:

„Preasfinte Mare Mucenic Ciprian, ai avut o viaţă tumultoasă cu multe meandre, dar Dumnezeu în marea Sa milostivire ţi-a arăta care este adevărul şi te-a întors din căile cele rele în căile cele bune şi la adevărata credinţă, cântând mereu: Aliluia!“

După aceea se citește Icosul 1, care are la final mesajul „Bucuraţi-vă Sfinţilor Mari Mucenici Ciprian şi Iustina, biruitori în numele Crucii!“. Urmează icosuri și condace până la 13, citite alternative, cu mențiunea că fiecare Icos se încheie cu mesajul „Bucuraţi-vă Sfinţilor Mari Mucenici Ciprian şi Iustina, biruitori în numele Crucii!“

Apoi se citesc iarăși Icosul 1 și Condacul 1, după care se citește Rugăciunea către Sfinţii Mari Mucenici Ciprian şi Iustina:

„Cu bunătatea voastră neţărmurită din Ceruri, vă rugăm să ne ajutaţi pe noi nevrednicii să fim mereu apăraţi de duhuri rele, dezlegaţi din legăturile rele ale farmecelor, vrăjilor şi altor magii care ne amăgesc pe noi şi să ne ajutaţi să discernem mereu ce este bine de ce este rău. Vă rugăm să ne ajutaţi cu puterea voastră cea cerească pentru a neutraliza orice fel de răutăţi văzute şi nevăzute şi să dispară toate practicile vrăjitoreşti şi blestemele din România şi din lume.“