Acatistul Maicii Domnului, vindecătoarea tuturor, este cea mai puternică rugăciune de împlinire a cererilor noastre
Acatistul Maicii Domnului, vindecătoarea tuturor celor aflați în nevoie, ne alină suferințele trupești și sufletești. La vreme de necaz, acesta poate fi citit de către bolnav sau familia sa. Fiind închinat Sfintei Fecioare, Acatistul este una dintre cele mai puternice rugăciuni din Ortodoxie. Datorită faptului că a fost aleasă de Dumnezeu pentru a aduce pe lume pe Iisus, Maica Domnului este una dintre cele mai importante figuri bisericești.
Sfânta Fecioară este venerată atât în religia ortodoxă, cât și cea catolică. Printre cele mai importante sărbători închinate Maicii Domnului se numără Nașterea și Adormirea.
Acatistul Maicii Domnului, vindecătoarea tuturor
Acatistul Maicii Domnului aduce alinare celor ce au suferințe trupești sau sufletești. Rostind această rugăciune, chiar și bolnavii ce suferă de afecțiuni psihice sau fizice se pot vindeca. Acatistul poate fi rostit la biserică sau acasă, de către preot sau doar de către credincioși. Puterea de vindecare a Acatistului este mai mare în Postul Adormirii Maicii Domnului.
Înainte de a începe să rostim această rugăciune la ceas de seară, putem cere binecuvântarea duhovnicului, pentru a fi siguri că facem ceea ce este mai benefic pentru sufletul nostru. Maica Domnului și-a căpătat numele de Vindecătoarea, în urma vindecării miraculoase a unei preot rus care se ruga zilnic către Sfânta Fecioară să-l vindece de boala grea.
Ce sărbători sunt închinate Maicii Domnului
O primă sărbătoare închinată Sfintei Fecioare Maria este Buna Vestire. În această zi, creștinii sărbătoresc ziua în care Sf Arhanghel Gavriil a anunțat-o pe Maica Domnului că va naște pe Hristos. Această sărbătoare este celebrată la data de 25 martie, cu nouă luni înainte de Nașterea Domnului. Buna Vestire este singura sărbătoate menționată în Sfânta Scriptură.
Adormirea Maicii Domnului, numită și Sfânta Maria Mare, este sărbătorită pe 15 august. În această zi sărbătorim moartea și înălțarea Maicii Domnului la cer. Înainte de această sărbătoare, creștinii trebuie să țină 14 zile de post strict, cu dezlegare la untdelemn și vin sâmbăta și duminca. De asemenea, o altă sărbătoare importantă este și Acoperământul Maicii Domnului.
Cum trebuie să te rogi către Maica Domnului
În caz de nevoie, rugăciunile către Maica Domnului trebuie rostite cu toată credința și puterea. Rugăciunile rostite dimineața sau seara vor primi răspuns imediat, după cum ne învață Părintele Sofian Boghiu. La rândul lui, Părintele Arsenie Boca ne sfătuiește să ne rugăm așa cum știm, pentru că numai așa vom ajunge să ne rugăm cum trebuie. Preotul Ioan Sofonea povestește că, într-o noapte, însăși Maica Domnului a învățat-o cum să se roage corect. După ce a aflat întâmplarea, Arsenie Boca a sfătuit-o „Așa să te rogi, cum te-a învățat Maica Domnului!”
„Împărăteasa mea preabună, și nădejdea mea, Născătoare de Dumnezeu, primitoarea săracilor, ajutătoarea străinilor, bucuria celor mâhniți, acoperitoarea celor necăjiți, vezi-mi nevoia, vezi-mi necazul, ajută-mă ca pe un neputincios, hrănește-mă ca pe un străin. Necazul meu îl știi, ci-l dezleagă precum voiești, că n-am alt ajutor afară de tine, nici altă folositoare grabnică, nici altă mângâietoare bună, ci numai pe tine, Maica lui Dumnezeu, ca să mă ajuți, și să mă acoperi în vecii vecilor. Amin.”
Așadar, Acatistul Maicii Domnului, Vindecătoarea, poate fi citită de bolnav dar și de rudele acestuia.