Acatistul Maicii Domnului Vindecătoarea: Pentru vindecarea de boli grave – VIDEO

de: BZI.ro
14:47, 26 mai 2021

Acatistul Maicii Domnului vindecătoarea este unul dintre cele mai puternice acatiste spuse de creștini. Rugăciunile aduse către Maica Domnului sunt diferite și sunt special concepute pentru diverse nevoi ale trupului și ale sufletului credinciosului.

Acatistul Maicii Domnului Vindecătoarea ajută la vindecarea bolnavilor care suferă de afecțiuni fizice sau de afecțiuni psihice. Acesta poate fi rostit atât de către preot, în Biserică, pentru credinciosul care are nevoie de ajutorul întru vindecare, dar și de către credincioși, acasă, atât pentru ei, dască au nevoie de ajutor, cât și pentru cei apropiați.

Acatistul Maicii Domnului Vindecătoarea: Cine poate rosti rugăciunea

În Postul Adormirii Maicii Domnului, Acatistul Maicii Domnului Vindecătoarea se rostește doearece acesta are o putere mai mare de vindecare. Dacă este citit cu credință, nu este nevoie nici măcar ca persoanele care îl spun să postească. Pentru a primi ajutorul divin este suficient ca persoana aflată la nevoie să se roage corect și Maica Domnului va veni imediat în ajutor.

Înainte de a citi acest acatist acasă, credincioșii pot cere acordul și binecuvantarea duhovnicului, pentru a ști că fac ceea ce este mai bine pentru sufletul lor. Cu siguranță duhovnicul le va da binecuvantarea, mai ales dacă acest acatist este rostit pentru vindecarea de boli grave a celui care îl rosștete sau a unui membru din familia acestuia.

Acatistul Maicii Domnului vindecătoarea: Cum se citește

Acatistul Maicii Domnului vindecătoarea începe cu rugăciunea:

„Împarate ceresc, Mângâietorule, Duhul adevărului, Care pretutindenea ești și toate le împlinești, Vistierul bunătăților și dătătorule de viață, vino și Te sălășluiește întru noi, și ne curățește pe noi de toată întinăciunea și mântuiește, Bunule, sufletele noastre.

Preasfântă Treime, miluiește-ne pe noi. Doamne, curățește păcatele noastre. Stăpâne, iartă fărădelegile noastre. Sfinte, cercetează și vindecă neputințele noastre, pentru Numele Tău.

Doamne miluiește, Doamne miluiește, Doamne miluiește. Slavă Tatălui și Fiului și Sfântului Duh și acum și pururea și în vecii vecilor. Amin“.

Pe urmă se restește „Tatăl nostru“, urmat de Condacul 1:

„Apărătoare Doamnă apără-ne de vrăjmaşii noştri care se îndârjesc să neîndepărteze deDomnul şi Dumnezeul nostruIisus Hristos, Cel ce ne învaţă să-Ţi cântăm cu bucurie: Bucură-TeIzbăvitoare, că pe noi cei necăjiţidin chinuri din nevoi şi din moarte.“

Apoi se continuă cu Icosul 1 , care are la final are mesajul „Bucură-Te Izbăvitoare, că pe noi cei necăjiţi din chinuri din nevoi şi din moarte ne mântuieşti!“. Urmează icosuri și condace până la 13, citite alternative, cu mențiunea că fiecare Icos se încheie cu mesajul „Bucură-Te Izbăvitoare, că pe noi cei necăjiţi din chinuri din nevoi şi din moarte ne mântuieşti!“

Rugăciunea de final a Acatistului Maicii Domnului Vindecătoarea

La finalul Acatistului Maicii Domnului Vindecătoarea se citește din nou cosul 1 și Condacul 1, urmat de Rugăciunea:

„Preasfântă, Preacurată şi Preaminunată Fecioară şi Maică a Domnului nostru Iisus Hristos, Te rugăm ascultă rugăciunea nevrednicilor robi (numele) şi vindecă-ne pe noi, pe cei din familiile noastre şi pe toţi suferinzii din lumea asta bolnavă de păcate, de bolile grele, transmisibile sau netransmisibile, de bolile ştiute şi neştiute de noi.

Fie ca toţi creştinii să Te preamărească şi să Te preacinstească pe Tine, iar noi să avem tot ajutorul cel bun, sfânt şi ceresc. Îţi mulţumim Maică Sfântă pentru vindecare, pentru tot ajutorul Tău, pentru mijlocirea Ta la Preabunul Dumnezeu, că Tu eşti Scară la Cerul Sfânt, pentru rugăciunile noastre şi ajutor nemijlocit în cererile noastre cele îndreptăţite. Amin!“