Prima pagină » Stiri si curiozitati » Acatistul Maicii Domnului ,,Sporirea minții.” Cum să te rogi pentru a scăpa de gândurile rele

Acatistul Maicii Domnului ,,Sporirea minții.” Cum să te rogi pentru a scăpa de gândurile rele

07 iun. 2022, 11:26,
în Stiri si curiozitati

Atunci când avem sufletul împovărat de griji și mintea încărcată de gânduri negre, putem citi Acatistul Maicii Domnului ,,Sporirea minții.” Acesta este făcător de minuni și de grabnic ajutor pentru cel care se roagă cu multă smerenie și credință. Pentru a avea parte de liniște sufletească și a scăpa de povara suferințelor, putem citi cât mai des cu putință acest acatist vindecător. Iată cum să te rogi pentru a scăpa de gândurile rele.

Acatistul Maicii Domnului ,,Sporirea minții”, tămăduitor și aducător de liniște

La vreme de suferință și deznădejde este bine să rostim câteva rugăciuni vindecătoare pentru luminarea minții și eliberarea cugetului de toate relele lumești. De mare folos în cele mai grele momente este Acatistul Maicii Domnului ,,Sporirea minții.” Acesta se citește cât mai des cu putință pentru a scăpa de gândurile negre.

,,Celei alese dintre toate neamurile, Maicii lui Dumnezeu, Împărătesei cerului și a pământului, celei ce întregii lumi vindecarea duhovnicească îi dăruiește, cântare de mulțumire îi aducem pentru comoara dumnezeiască ce ne-a dăruit-o, făcătoarea de minuni a ei icoană, numită „Sporirea minții”, cu care îngrădiți fiind, cu luminoasă bucurie slăvim și cu dragoste glăsuim: Bucură-Te, Crăiasă preamilostivă, ceea ce minte și înțelepciune credincioșilor tăi le dăruiești!

Strălucit-a în cinstita ta icoană, Preacurată, lumina mântuirii celor rătăciți în bezna păcatelor și a patimilor și toți cei ce cu credință și evlavie se roagă în fața ei grabnic ajutor primesc. Întunecimea minților noastre cu lumina ta risipește-o, Atotlăudata, și dă-le să vadă lumina cea adevărată tuturor.

Vrând că toți oamenii să se mântuiască și la cunoștință adevărului să vină, preamilostivul Dumnezeu și Ziditorul nostru i-a dăruit Maicii Sale pentru noi icoana „Sporirea minții”, pentru că toți cei ce cu credință se roagă în fața ei, să primească puterea cuvântului, minte și înțelepciune și în liniștea cugetului lor să-I cânte Domnului să Împăratului nostru: Aliluia!”

De grabnic ajutor în cele mai grele momente este și acatistul la vreme de necaz și ispită. Acesta este făcător de minuni pentru cel care îl citește cu multă credință și eliberat de gânduri negre.

Ce rugăciuni să rostești pentru liniște sufletească

Pentru a ne elibera cugetul de povara gândurilor rele și a avea parte de binecuvântarea divină, putem citit câteva rugăciuni pentru luminarea minții, pentru liniște sufletească, spor în toate și armonie în familie.

De mare folos atunci când suntem copleșiți de deznădejde și nu ne putem concetra este rugăciunea către Maica Domnului pentru cei care nu pot învăța.

,,Preacurată Născătoare de Dumnezeu, casa pe care Înţelepciunea lui Dumnezeu Sieşi Şi-a zidit-o, dătătoarea darurilor duhovniceşti, ceea ce de la cele lumeşti la cele dinainte de lume mintea noastră o înalţi şi pe toţi la cunoştinţa înţelepciunii îi ridici! Primeşte această cântare de rugăciune de la noi, nevrednicii robii tăi, care cu credinţă şi cu smerenie ne închinăm în faţa preacinstitei tale icoane!

Înduplecă-L pe Fiul tău şi Dumnezeul nostru să le dea mai-marilor noştri înţelepciune şi putere, judecătorilor – dreptate şi ne-căutare la faţa omului, păstorilor – înţelepciune duhovnicească, râvnă şi bună-paza sufletelor noastre, învăţătorilor – smerită înţelepciune, fiilor – ascultare, şi nouă, tuturor, duhul chibzuinţei şi al evlaviei, duhul smereniei şi al blândeţii, duhul curăţiei şi al adevărului.

Şi acum, Maică prealăudată, dă-ne bună sporire a minţii, pe cei aflaţi în vrajbă şi în dezbinare împacă-i, uneşte-i şi pune între ei o legătură de iubire nedespărţită, pe cei rătăciţi din nesocotinţă întoarce-i spre lumina adevărului lui Hristos, povăţuieşte-i către frica de Dumnezeu, înfrânare şi hărnicie.

Preasfântă Născătoare de Dumnezeu și pururea Fecioară Maria, dă-le cuvântul înţelepciunii şi cunoştinţe folositoare de suflet celor care le cer, luminează-ne cu bucuria cea nepieritoare, ceea ce ești mai cinstită decât heruvimii şi mai slăvită decât serafimii.”

Acatistul Maicii Domnului ,,Sporirea minții” se citește la vreme de necaz și grea suferință sufletească. Acest acatist este făcător de minuni și îl ajută pe cel copleșit de deznădejde și împovărat de gânduri negre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`