Acatistul Izvorul Tămăduirii. Când și cum se citește pentru a te vindeca de boli
De fiecare dată când avem o problemă de sănătate și trecem printr-o suferință trupească este bine să citim Acatistul Izvorul Tămăduirii. Rugăciunile sunt înzestrate cu o forță vindecătoare deosebită, iar dacă sunt rostite din inimă, cu multă credință și smerenie, durerile trupești vor fi mai ușor de îndurat, iar problemele de sănătate vor fi îndepărtate. Iată când și cum se citește pentru a te vindeca de boli.
Acatistul Izvorul Tămăduirii, ajutorul celor în suferință
Perioadele în care suntem bolnavi și trecem prin dureri trupești greu de suportat sunt momente de grea încercare pentru fiecare credincios. Bolile sunt copleșitoare pentru fiecare dintre noi, iar de cele mai multe ori cădem în deznădejde. În astfel de perioade preoții ne sfătuiesc să nu ne pierdem credința și să citim zilnic Acatistul Izvorul Tămăduirii. Acesta este de grabnic ajutor pentru cei aflați în suferință.
,,Pe fântâna cea pururea curgătoare şi de viaţă dătătoare, pe izvorul cel dumnezeiesc care izvorăşte apele darului, mai presus de cuvânt, cu un glas să-l lăudăm cei ce cerem lui dar, ca cel ce izvorăşte tămăduiri în toate zilele. Pentru aceasta după datorie apropiindu-ne u dragoste, să scoatem apă cu credinţă şi să zicem rugămu-ne rourează-ne cu darul tău, ca să strigăm ţie: Bucură-te, Ceea ce eşti izvor de viaţă dătător!
Dumnezeiesc izvor ai raiului Fecioară şi Maică cerească pe tine te nu-mim după vrednicie, căci curgerea şi darul izvorului tău au străbătut în cele patru părţi ale pământului, care se acoperă pururea cu străine mi-nuni, din apa ce se dă spre băutură tuturor celor ce cer. Pentru aceasta bucurându-ne toţi creştinii, cu credinţă alergăm la izvorul tău, scoţând totdeauna apă, cu sfinţenie şi cu dulceată zicând:
Bucură-te, izvorul curgător de tămăduiri;
Bucură-te, că în dar reverşi din destul, bogate vindecări celor bolnavi.”
Când și cum se citește pentru vindecarea tuturor bolilor
Acatistul Izvorul Tămăduirii este înzestrat cu o putere vindecătoare deosebită și îl ajută pe cel încercat de o grea suferință să aibă putere. Acest acatist se citește după ce credinciosul se retrage într-un loc liniștit, de preferat acasă și după ce își eliberează mintea de tot felul de gânduri rele.
Mai mult, înainte de a citi Acatistul Izvorul Tămăduirii, putem rosti o rugăciune pentru liniștea sufletului sau rugăciunea celor 7 arhangheli pentru a avea parte de ajutorul tuturor forțelor cerești.
Acatistul Izvorul Tămăduirii se citește în genunchi, însă dacă suferința trupească nu ne permite, putem citi acatistul în picioare și cu o candelă aprinsă.
Pentru a trece mai ușor peste boli și suferințe, putem citi și Acatistul Maicii Domnului Bucurie Neașteptată. Acesta este de mare ajutor celor care sunt copleșiți de necazuri și deznădejde. La fel ca orice acatist, și acesta se citește ținând cont de câteva rânduieli. Credinciosul trebuie să rostească aceste rugi tămăduitoare cu multă smerenie și credință că va avea parte de ajutorul divin.
Acatistul Izvorul Tămăduirii se poate citi zilnic împreună cu alte rugăciuni vindecătoare. De asemenea, în perioadele în care ne confruntăm cu probleme de sănătate este bine să citim și o rugăciune la icoana Maicii Domnului.
Acatistul Izvorul Tămăduirii îi ajută pe cei bolnavi să treacă mai ușor peste suferințele trupești. Preoții ne îndeamnă să citim acest acatist de fiecare dată când ne confruntăm cu probleme de sănătate, dar și cu suferințe sufletești.