A murit Părintele Ghelasie Ţepeş după o luptă cu COVID-19. A fost ucenic al lui Arsenie Boca
Doliu în Biserica Ortodoxă Română după ce părintele Ghelasie Țepeș, fost ucenic al lui Arsenie Boca a murit fiind răpus de COVID-19.
Infectat cu coronavirus, Ghelasie Țepeș a trecut la cele veșnice la doar 58 de ani. S-a stins din viaţa pe patul unui spital din Târgu Mureș.
Părintele Ghelasie Ţepeş, fost ucenic al lui Arsenie Boca a murit răpus de COVID-19
Părintele Ghelasie Țepeș a murir răpus de COVID-19. Staretyl Mănăstirii Sfântul Mucenic Dimitrie din Sighişoara a trecut la cele veşnice după o luptă grea cu virusul care a făcut prăpăd la nivel mondial. De menţionat este faptul că acesta este fost ucenic al părintelui Arsenie Bova şi a pus bazele aşezământului monahal de la Sighițoara. La aflarea veştii, zeci de oameni au venit la priveghiul acestuia pentru a-şi exprima condoleanţele şi sincerele regrete.
Îndoliat, Părintele Calistrat Chifan, stareţul Mănăstirii de la Vladiceni a postat un filmuleţ în care apare stând de vorbă cu cel care a fost Ghelasie Țepeș.
Cei doi au fost filmaţi în timp ce vorbeam despre întâmplări petrecute în viaţa acestora. Părintele povestea despre experienţa trăită alături de Arsenie Boca. Părintele Ghelasie Ţepeş afirma că se ruga să nu intre nimeni în ias din cauza păcatelor lui.
Arsenia Boca avea o memorie fantastică în ceea ce priveşte oamenii. Acesta reţinea absolut orice persoană pe care o vedea. Creştinii credeau despre Arsenie Boca faptul că este trimisul lui Dumnezeu pe pământ.
Ucenicul Pr Arsenie Boca, Părintele Stareț Ghelasie de la Mânăstirea Sf Mc Dimitrie, ne vorbește despre „Sfântul Ardealului” și părintele Calistrat Chifan de la mănăstirea Vlădiceni!
Cine a fost Părintele Ghelasie Țepeș
Născut pe data de 27 mai 1962, în localitatea Magheruș din comună Nadeș, judeţul Mureș, Părintele Ghelasie Țepeș a copilărit într-o familie numeroasă. A fost al şaselea copil dintre cei 8 copii. Acesta a făcut parte dintr-o familie profund credincioasă. Arsenie Boca a fost un model pentru familia părintelui. Mama acestuia s-a călugărit luând numele de maica Arsenia. În cele din urmă și Ghelasie Țepeș a decis să îmbrace viaţa monahală. Chiar dacă oamenii au participat în număr mare la slujba de aseară, atât în biserică cât şi în afara ei, regulile de distanţare au fost respectate. Credinicioşii şi-au luat rămas bun de la stareţul Mănăstirii ”Sfântul Mucenic Dimitrie”.
Alături de încă 4 călugări, părintele a construit aşezământul monahal de la Sighișoara. În 1998 luă fiinţă o mănăstire despre care credincioşii au afirmat în nenumărate rânduri că este o oază de linişte şi un colţ de rai pe pământ. La 7 ani mai după construcţie, mănăstirea a fost sfiintita. La slujba a participat un sobor de 70 de preoţişi diaconi dar şi peste 5.000 d credincioși veniţi din toată România și nu numai.