A început Festivalul Getodava la Iași. Zeci de soldați mărșăluiesc prin centrul orașului – GALERIE FOTO, LIVE VIDEO
A început Festivalul Getodava la Iași. Zeci de soldați mărșăluiesc prin centrul orașului. Ceremonia de deschidere a început la Primăria din comuna Dumești și va fi urmată de parade de prezentare a participanților în municipiul Iași pe traseul Palatul Culturii, pietonal Ștefan cel Mare și Sfânt, Piața Unirii, str. Lăpușneanu, Copou și Stadionul Emil Alexandrescu.
La paradă vor participa membrii din cele 12 asociații prezente la eveniment, pe traseul Piața Unirii, pietonal Ștefan cel Mare și Sfânt, Palatul Culturii.
O serie de evenimente vor fi desfășurate la festivalul istoric
Festivalul a început cu o ceremonie de deschidere la Primăria din comuna Dumești, urmată de parade militare pe traseul Palatul Culturii, pietonal Ștefan cel Mare și Sfânt, Piața Unirii, str. Lăpușneanu, Copou și Stadionul Emil Alexandrescu. Pe pârtia de schi din Iași, de pe b-dul C.A. Rosseti, vor avea loc sâmbătă, 27 august, și duminică, 28 august, începând cu ora 12, ateliere meșteșugărești interactive, prezentări de echipamente, lupte demonstrative, înfruntări între gladiatori, dansuri tradiționale și alte evenimente specifice festivalului. Accesul publicului este liber.
Festivalul Istoric „Getodava” este organizat de Asociația Culturală „Geto-Dacii din Moldova”, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași, Consiliul Județean Iași și Primăria Dumești.
„Nu uitați să vă plănuiți o mini-vacanță sau o călătorie la Iași pentru a treia ediție a Festivalului Istoric «Getodava», în perioada 26–28 August 2022! Vă așteptăm cu drag ca să scriem împreună o pagină de istorie pe viu, trăită alături de Regi sau Tarabostes geto-daci, împărați și luptători romani, voievozi sau răzeși, războinici celți și druizi, nimfe și gladiatori. Nu ratați acest weekend de poveste și legende”, scriu reprezentanții festivalului pe contul oficial de Facebook.
Este important de precizat că intrarea la festival este gratuită, principalul organizator fiind reprezentat de Asociația Culturală „Geto-Dacii din Moldova”, în parteneriat cu Primăria Iași, Consiliul Județean Iași și Primăria Dumești.