Universitatea de Ştiinţele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” organizează în perioada 19- 20 octombrie 2023, Congresul Științific Internațional „Life sciences today for tomorrow”.
Alături de cadrele didactice, cercetătorii și doctoranzii, atât din Universitatea ieșeană, din alte facultăți similare din București, Cluj-Napoca, Timișoara cât și din facultăți de același profil europene sau de pe alte continente, s-au înscris aproximativ 350 de participanți din România și din străinătate, la cele 13 secțiuni organizate de către Facultățile de Agricultură, Horticultură, Medicină Veterinară și Ingineria Resurselor Animale și Alimentare.
„Este cel mai important eveniment științific al acestui an universitar, un eveniment pentru care ne-am pregătit, unde am invitat colegi din mediul universitar, atât din țară cât și din străinătate. Vor fi peste 330 de participanți care vor susține 280 de lucrări în plen. Sunt teme interesante, chestiuni care preocupa cercetătorii dar și publicul larg. Sperăm că unele teme să aibă ecou”, a transmis rectorul USV Iași, prof. univ. dr. Gerard Jităreanu.
La conferință vor susține prelegeri specialiști din Egipt, Franța, Germania, Indonezia, Italia, Lituania, Olanda, Republica Moldova, Spania, Turcia, Ucraina și Ungaria.
Congresul Științific Internațional „Life sciences today for tomorrow”, la USV Iași
Deschiderea oficială va avea loc la ora 10:00, în Aula Magna „Haralamb Vasiliu”, când Rectorul USV Iași, prof. univ. dr. Gerard Jităreanu va adresa un mesaj invitaților, iar participanții vor avea prilejul să audieze următoarele lucrări susținute în plen:
✅ Dissecting qualitative and quantitative resistance against blackleg in oilseed rape – PhD Obermeier Christian, Justus Liebig University Giessen, Germany;
✅ Innovative strategies to enhance yield and quality of vegetables under sustainable perspectives – PhD, Prof. Gianluca Caruso, University of Neaples Federico II, Italy;
✅ Modern trends in food contamination analysis – An indicative research proposal on mineral oil hydrocarbons (MOH) migration potential from food contact material into food products – Dr. ing. Mădălina Matei- IULS;
✅ The Science of Science Communication – PhD, dr. vet. med. Șerban MOROSAN, Sorbonne Université/INSERM, Paris, France.