A început cea de-a treia ediție a evenimentului „Iașul, acasă pentru cei plecați – Sărbătoarea Diasporei”, pe scena amplasată pe pietonalul Ștefan cel Mare și Sfânt. Ieșenii pot participa la recitaluri extraordinare de poezie și muzică!

de: Bujor Elena Nicoleta
09:34, 12 aug. 2021

O nouă ediție a evenimentului „Iașul, acasă pentru cei plecați – Sărbătoarea Diasporei” se desfășoară până pe 29 august 2021, pe scena amplasată pe pietonalul Ștefan cel Mare și Sfânt din Iași. În fiecare sfârșit de săptămână, ieșenii sunt invitați să participe la o serie de recitaluri extraordinare de poezie și muzică! Publicul va avea parte de surprize inedite și de invitați speciali.

Primăria Municipiului Iași organizează prin intermediul Casei de Cultură „Mihai Ursachi”, cea de-a treia ediție a iubitului eveniment „Iașul, acasă pentru cei plecați – Sărbătoarea Diasporei”, care va dura până pe 29 august 2021 și se desfășoară în fiecare sfârșit de săptămână începând cu ora 19:00. Ieșenii sunt invitați să participe în fața scenei amplasate pe pietonalul Ștefan cel Mare și Sfânt la momente culturale excepționale, precum recitaluri de poezii și muzică.

„Acest proiect cultural aduce la Iași, acum în plină pandemie, 40 de poeți, dintre care, 11 poeți care au fost laureați ai Premiului Național de Poezie „Mihai Eminescu”. Am insistat să aducem niște poeți importanți ai literaturii române!”, a precizat Adi Cristi, directorul Casei de Cultură a Municipiului Iași „Mihai Ursachi”.

A treia ediție a evenimentului „Iașul, acasă pentru cei plecați – Sărbătoarea Diasporei” își propune să aducă acasă românii plecați în străinătate

Cea de-a treia ediție a evenimentului „Iașul, acasă pentru cei plecați – Sărbătoarea Diasporei”, prezintă ieșenilor momente excepționale de recitaluri poetice și muzică. Printre invitații speciali din cadrul evenimentului se remarcă poeții Daniel Corbu, Nichita Danilov, Adi Cristi, Emilian Marcu, Nicolae Panaite, Cassian Maria Spiridon, Valeriu Stancu, Aurel Ștefanachi și Valentin Talpalaru.

„Acesta este un proiect pe care am început și noi, organizatorii să-l îndrăgim! Este un proiect simbol, prin care noi încercăm să le arătăm românilor care părăsesc țara, ce mai produce cultura din România!”, a punctat Adi Cristi, directorul Casei de Cultură a Municipiului Iași „Mihai Ursachi”.

Prin intermediul organizării acestui eveniment, organizat de Casa de Cultură din Iași, se intenționează ca valorile culturale ale țării să fie puse în evidență, pentru ca românii plecați în străinătate să înțeleagă că și în țara natală există lucruri de care pot fi cu adevărat mândri. Totodată, evenimentul încearcă să reunească românii și să-i aducă acasă pe cei care au plecat, aducându-le aminte că „nicăieri nu este mai bine ca acasă!”.

Ce evenimente vor mai avea loc în următoarea perioadă în Iași

Primăria Municipiului Iași, prin intermediul Casei de Cultură „Mihai Ursachi”, va mai organiza în următoarea perioadă, o serie de evenimente pentru ieșeni. Astfel, pe data de 31 august 2021 vom sărbători la Iași, Ziua Limbii Române!

„În Parcul Copou din Iași, se va derula o procesiune de depuneri de jerbe, la statuia poetului care a construit limba literară română, Mihai Eminescu!”, a precizat Adi Cristi, directorul Casei de Cultură a Municipiului Iași „Mihai Ursachi”.

Alte evenimente importante care vor avea loc la Iași în luna septembrie 2021 vor fi Festivalul Internațional „Poezia la Iași” și „Gala Scriitorii Anului” – unde se va oferi premiul pentru cel mai bun scriitor al anului! Într-o ediție anterioară, „BZI” a prezentat un articol despre Festivalul Internațional „Poezia la Iași”.