Prima pagină » Titlurile zilei » A fost să-și viziteze bunica la spital, dar a trăit un șoc! Femeia era deja decedată: „Am găsit-o căzută între paturi, era moartă, rece” – EXCLUSIV/FOTO

A fost să-și viziteze bunica la spital, dar a trăit un șoc! Femeia era deja decedată: „Am găsit-o căzută între paturi, era moartă, rece” – EXCLUSIV/FOTO

18 ian. 2024, 02:00, 10 ,
Codruța ȘOROAGĂ în Titlurile zilei

Alexandra Iuliana Pădurariu a fost joi, 11 ianuarie 2024, în jurul orei 15.30, să-și viziteze bunica, L.B., în vârstă de 75 de ani, care era internată la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Iași. Tânăra a avut un șoc atunci când a observat că bătrâna era căzută între paturi, fără puls

Alexandra Iuliana Pădurariu susține că, în loc să aibă grijă de pacienți, asistentele medicale din cadrul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Iași erau mai preocupate de ce model să-și facă manichiura. Astfel, tânăra crede că, timp de câteva ore, nimeni nu a mai intrat în salonul în care era internată bunica sa, iar bătrâna a căzut din pat și a murit.

Alexandra Iuliana Pădurariu a vrut doar să-și viziteze bunica internată în spital, dar a avut un șoc atunci când a constatat că bătrâna era moartă

Alexandra Iuliana Pădurariu nu-și poate explica cum de starea bunicii sale s-a deteriorat atât de rapid din moment ce joi, 11 ianuarie 2024, în jurul orei 11.00, a vorbit cu bătrâna, iar aceasta era coerentă. După nici 4 ore, când a mers la spital pentru a o vizita, femeia era căzută între paturi, iar Alexandra Iuliana Pădurariu susține că era deja moartă.

„Am fost să o vizitez pe bunica mea joi, 11 ianuarie 2024, 15.30, la spital și am găsit-o căzută între paturi, era moartă, rece. Și au declarat-o moartă abia după o oră, la ora 16.30, dar ea era căzută jos, lângă pat, fără puls, de când am ajuns eu la spital. De la ora 14.00, de când s-a făcut schimbul de tură, eu bag mâna în foc că nu a mai mers nicio asistentă la ea. La ora 11.00, mi s-a spus că are TBC și, dacă tratamentul nu dă rezultate, o vor muta la Terapie Intensivă. La ora 11.00, am discutat cu dânsa, era totul bine, a vorbit, a spus că a fost la baie, că s-a deplasat. Probabil și acum a vrut ori să meargă la baie, ori se simțea rău și a vrut să ceară ajutorul, dar nu a mai ajuns. Când am ajuns eu la spital, asistentele vorbeau pe hol despre ce model să-și facă manichiura, habar nu aveau că bunica a căzut din pat”, a declarat Alexandra Iuliana Pădurariu, nepoata bătrânei.

Dr. Radu Crișan-Dabija: „Este un eveniment deosebit pe care spitalul îl analizează conform procedurilor prevăzute de legislația în vigoare”

o batrana pe un pat de spital

Alexandra Iuliana Pădurariu susține că, în loc să aibă grijă de pacienți, asistentele medicale din cadrul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Iași erau mai preocupate de ce model să-și facă manichiura

Medicii de la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Iași au încercat preț de o oră să o resusciteze pe femeie, dar aceasta nu a răspuns manevrelor, fiind declarat decesul.

„Masa a fost servită la ora 12.30. La ora 15.30, mâncarea era încă în sală. Medicul de la ora 13.00 a afirmat că nu a mai intrat la dânsa. De atunci, cel mai probabil, nu a mai fost nimeni. Dânsa era dependenta de oxigen, căzând jos, cel mai probabil strigând după ajutor, că avea gura deschisă, a rămas fără aer, aparatul nu-l mai avea pus. A făcut stop cardio-respirator. Dar nu la ora când au declarat o dânșii”, povestește nepoata bătrânei.

Conducerea Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Iași a demarat o anchetă pentru a se stabili cu exactitate cum s-a întâmplat această tragedie.

„Oricât de mult ne dorim să ajutăm pacienții care se adresează spitalului nostru, din păcate, parcursul medical al fiecărui caz nu depinde doar de priceperea și implicarea personalului medical. Am credința că pacienta despre care vorbim a beneficiat de tot ceea ce poate oferi medicina la acest moment. Este un eveniment deosebit pe care spitalul îl analizează conform procedurilor prevăzute de legislația în vigoare. Pentru stabilirea tuturor aspectelor în care s-a petrecut acest incident, colaboram cu toate instituțiile abilitate în acest sens”, a transmis dr. Radu Crișan-Dabija, managerul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Iași.

Comentarii
  • camere de supraveghere peste tot

  • Asistenta sefa

    Dar la ce sa mai tii in viata o epava terminata si costisitoare ? fuse si se duse !, statul trebuie sa reduca cheltuielile inutile !

  • Nu numai la acest spital doamne fereste sa se ajunga si in spitalul de neuro,o mizerie de spital si o mizerie de doctori si asistente ,fara bun simt fara sa stie sa vorbeasca se cred buricul pamantului de asta merge asa bine sistemul de sanatate din romania,nu mai spunem ca e cundus de un mare meserias MINISTRUL lui peste.TRIST TRIST:(

  • @Asistenta sefa: epava-i mă-ta că a făcut o ființă fără simț ca tine! La 75 de ani, omul nu e epavă vacă/boule!

  • La acest spital este vraiște. Cum se permit unghiile acestea lungi, ca niște gheare, la cadrele medicale?!? Știți ce se adună sub aceste unghii?!? O să spuneți că au mănuși…Glumiți?!?Cel mai murdar spital, medici fără empatie, fufe peste tot, jale…

  • Ii dorim @Asistentei sefe, sa traisca pana la 75 ani, sa vedem daca tot epava se vede.
    Cat despre subiect, nu mai am cuvinte… vor sa devină asistente fara a sti nimic din meserie si mai rau fara a avea empatie.Offf…..

  • pai de era dependenta de oxigen , nu ar fi trebuit sa aiba oxigenul la indemana ?????

  • Daca s-ar face o statistica intre spitale is fruntasi la morti Chiar daca mai pot trai o zi doua ii intubeaza in coma indusa Spitalul groazei .

  • În legătură cu asistenta șefă

    Nu-i nici o asistenta,este doar unul pe care l-au lepădat părinții în copilărie de atunci cerșește atenție.

  • Pai daca era dependenta de oxigen atunci e clar ca nu mai era de folos societatii, vorba aia ”si-a trait traiul si si-a mincat malaiul ”