„Pe data de 18 martie 2020 trebuia să mă întorc după un concediu petrecut la fata mea, în Franța. Nu am putut să fac asta pentru că pe 16 martie a apărut starea de urgență, s-au sistat transporturile. Am încercat prin toate mijloacele să mă întorc acasă, dar am reușit doar după starea de urgență cu un zbor de repatriere Tarom.
După ce m-am întors am fost izolat două săptămâni la domiciliu, după care m-am întors la servici, iar la aproximativ o lună am fost chemat și concediat pe motiv că nu am justificat absența mea de la servici. Am dus acte doveditoare și asupra imposibilității de a veni atunci, și asupra multiplelor încercări de a reveni. Am ținut legătura cu conducere ambulanței din Craiova, dar în final am fost acuzat că aș fi mincinos, că nu voiam să mă întorc. Am lucrat 25 de ani la Ambulanță. Iubeam meseria aceasta. Eram medic primar și specialist de medicină de urgență, dar așa se procedează uneori în România”, a povestit medicul.
Cristian Ștefănescu a contestat decizia în instanță
Convins că i se face o nedreptate, medicul Cristian Ștefănescu a contestat decizia în instanță. După ce a primit câștig de cauză, acesta a declarat că abia așteaptă să se poată întoarce la vechiul său loc de muncă.
Am contestat această decizie (n.r. în instanță), am câștigat și aștept să mă întorc în Ambulanță. Experiența a fost tulburătoare pentru mine. În perioada în care nu am lucrat, am lucrat totuși. M-am dus la un cabinet de medic de familie și am făcut vaccinare la un centru de vaccinare pentru că voiam să ajut cât mai mult.”, a declarat Cristian Ștefănescu pentru Antena 3.
Un ieșean a fost reangajat după ce a fost concediat pe nedrept. Instanța a decis
Din edițiile anterioare ale Cotidianului „BZI”, amintim cazul unui bărbat din Iași care și-a recăpătat locul de muncă după ce a fost concediat pe nedrept. Bărbatul a reușit să dovedească în instanță faptul că fosta fabrici Delphi Diesel Systems a săvârșit un abuz. Decizia magistraților a fost cea ca bărbatul șă își primească înapoi locul de muncă. Mai mult, acestuia trebuiau să i se plătească și salariile din urmă dar și daune morale de 5.000 de lei.
„Instanța admite în parte contestația formulată de Ionel Dura în contradictoriu cu intimata SC Delphi Diesel Systems România SRL. Anulează decizia de concediere din 14 iulie 2020, emisă de intimată. Obligă intimata să reintegreze contestatorul în funcția deținută anterior emiterii deciziei și să îi achite contestatorului o despăgubire egală cu salariile indexate, majorate și reactualizate și cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat de la data concedierii (12 august 2020) și până la data reintegrării în muncă. Obligă intimata la plata sumei de 5.000 de lei către contestator, cu titlu de daune morale”, au afirmat magistrații ieșeni.
Situația privind locurile de muncă a devenit tot mai incertă de la debutul pandemiei, mai mulți angajați ieșeni pierzându-și locul de muncă în anul 2020.