Prima pagină » Titlurile zilei » Țeparul de la Barbati LTD și-a băgat firma în insolvență și a fugit din țară! „S-a apucat de săpat șanțuri prin Germania” – FOTO

Țeparul de la Barbati LTD și-a băgat firma în insolvență și a fugit din țară! „S-a apucat de săpat șanțuri prin Germania” – FOTO

19 iun. 2024, 02:00,
Sorin Pavelescu, în Titlurile zilei

Liviu Cristian Ignat, țeparul de la Barbati LTD SRL, și-a băgat firma în insolvență. Acesta a adunat datorii de milioane de lei către furnizori și a fugit din țară

Constructorul abonat la contractele cu statul, care nu și-a mai plătit nici furnizorii, nici angajații de aproximativ un an de zile la fel, a cerut insolvența. Societatea a încheiat anul 2023 cu pierderi de 1.242.162 de lei și datorii de peste 4,5 milioane de lei.

Liviu Cristian Ignat, țeparul de la Barbati LTD, și-a băgat firma în insolvență

Pe data de 31 mai 2024, firma de construcții Barbati LTD SRL, din Iași, înființată în 2013, ce are ca obiect de activitate „Lucrari de constructii a cladirilor rezidentiale si nerezidentiale”, a intrat în insolvență. Cererea a fost depusă chiar de administratorul societății, Liviu Cristian Ignat, care până la data de 22 martie 2024 a controlat-o fără a fi oficial în acte. Timp de ani de zile, în documentele oficiale ale societății a figurat ca administrator unic mama acestuia, Eugenia Ilie-Ungureanu, însă înainte de intrarea în insolvență a fost retrasă din firmă, iar Liviu Cristian Ignat a devenit unicul administrator.

„Admite cererea formulată de către debitoarea Barbati LTD SRL având ca obiect deschiderea procedurii generale de insolvență. În temeiul art. 71 rap. la art. 38 alin. 1 din Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, Deschide procedura generală de insolvență împotriva debitoarei Barbati LTD SRL. În temeiul art. 66 alin. 6 din Legea 85/2014, conexează la prezenta cauză dosarul nr. 2293/99/2024, cererea de deschidere a procedurii insolvenței debitoarei formulată de creditoarea Dedal Edil Construct SRL urmând a fi calificată drept declarație de creanță. În temeiul art. 66 alin. 7 din Legea 85/2014, califică drept declarație de creanță, cererea de deschidere a procedurii insolvenței debitoarei formulată de creditoarea Euro Pit Colect Metal SRL În temeiul art.73 rap.la art.45 din Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, Desemnează administrator judiciar provizoriu practicianul în insolvență Espresss Lichidator Ipurl care va îndeplini atribuțiile prevăzute de art. 58 din lege”, se arată în decizia publicată de Tribunalul Iași.

Angajații firmei Barbati LTD nu și-au primit salariile de aproape un an de zile

Nici după aproape un an de zile, angajații firmei Barbati LTD SRL nu și-au primit salariile promise de Liviu Ignat. Și în acest caz, datoriile societății sunt de ordinul sutelor de mii de lei.

„Nu a plătit pe nimeni, niciun angajat nu și-a primit niciun ban. Sunt sesizări făcute la ITM. Oamenii și-au pierdut speranța că vor mai recupera ceva. În cazul acesta, doar legea mai poate face ceva”, a spus unul dintre foștii angajați.

Mai mult decât atât, persoane din anturajul afaceristului, care au dorit să își păstreze anonimatul, au povestit reporterilor BZI că Liviu Cristian Ignat a fugit din țară și s-a stabilit în Germania, unde împreună cu câțiva muncitori sapă șanțuri și montează fibră optică în pământ.

„Ignat e plecat de mult în Germania. Mai vine doar în vizită, o dată la două-trei luni. Și-a luat niște oameni din țară, s-a apucat de săpat șanțuri, pune fibră optică în pământ. Dacă o să procedeze acolo cum a procedat aici și a dat țepe peste tot, ăia îl închid, nu stau la discuții. În Germania, legile sunt mult mai aspre decât la noi. Toate mașinile sunt sechestrate în parcarea unde avea biroul (n.r. – pe bulevardul Poitiers). Știu sigur că angajații nu și-au primit banii nici în ziua de azi. S-au strâns mulți bani. La angajați are sute de mii de lei, dacă nu cumva a ajuns să atingă milionul. El, în continuare, spune același lucru, că are de încasat bani. Minciuni! A plecat în Germania ca să nu îl găsească ăștia unde are datorii, că omul poate face multe la disperare. Sunt mulți pe urmele lui”, a povestit un apropiat de-al lui Liviu Ignat.

În patru ani de zile, Barbati LTD a încheiat cu statul contracte în valoare de peste 5,4 milioane de euro

În perioada 2019-2023, firma Barbati LTD SRL, administrată, în acte, de Eugenia Ilie-Ungureanu (mama bărbatului), a încheiat 13 contracte cu primăriile din țară și Compania Națională de Investiții. Suma totală a contractelor semnate este de 27.137.280,14 lei, fără TVA, aproximativ 5.453.195 de euro. Și atunci, cel care semna contractele și se ocupa direct de afacerile companiei era Liviu Cristian Ignat, iar mama sa a servit drept paravan. Deși a încasat milioane de euro, acesta nu și-a plătit angajații și furnizorii din luna iulie 2023.

Amintim faptul că, într-o ediție anterioară, cotidianul BZI a publicat situația revoltătoare prin care trec angajații. Aceștia au povestit inclusiv faptul că Liviu Ignat nu respecta contractele. Acesta le cerea primarilor bani în avans, oferea procente din factură diriginților de șantier, acest lucru asigurându-i garanția efectuării plăților. Practic, Ignat ar fi obținut toți banii din contractele cu primăriile din țară, dar nu a finalizat lucrările. Atunci, contactat de reporterii BZI, Liviu Ignat s-a jurat că pe data de 16 februarie 2024 va încasa o sumă importantă de bani din care își va plăti datoriile, însă acest lucru nu s-a mai întâmplat. Între timp, societatea a cerut insolvența.

Mai mult decât atât, după apariția articolului din 9 februarie 2024, Liviu Ignat a trimis un mesaj reporterilor BZI, prin care susținea faptul că nimic nu este adevărat, iar pentru a demonstra acest lucru se va deplasa personal pentru a arăta documentele concludente.

„Voi veni la dumneavoastră cu acte justificative, că nu e așa cum ați scris. Voi veni la dumneavoastră și vă pun la dispoziție mai multe documente. Pentru a vă arăta cum stau lucrurile de fapt. Mă așteptam să fiți un profesionist. Nu un om fără coloană vertebrală”, a declarat lui Liviu Ignat pe 9 februarie.

Nici până astăzi, Liviu Ignat nu a mai luat legătura cu niciun reporter BZI pentru a dovedi, așa cum a spus, situația semnalată de angajați și furnizori. În același timp, menționăm faptul că reporterii BZI l-au sunat din nou pe Liviu Ignat, pentru a oferi un punct de vedere cu privire la intrarea în insolvență a societății, dar și pentru a-l întreba care este situația datoriilor, însă acesta are telefonul închis.

Liviu Cristian Ignat, țeparul de la Barbati LTD, și-a băgat firma în insolvență și a fugit din țară. Societățile care au de recuperat datorii au timp până pe data de 16 iulie 2024 să se înscrie în masa credală.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *