Satul în care poți să îți cumperi casă cu 3 euro se află în Italia, în orașul Sambuca di Sicilia. Este vorba despre 12 clădiri puse la vânzare la un preț derizoriu. Oficialitățile din Sambuca di Sicilia au dat asigurări potențialilor cumpărători că toate clădirile sunt structurate solid și necesită doar renovări pentru a deveni locuibile. Iată care este singura condiție ce trebuie îndeplinită.
Satul în care poți să îți cumperi casă cu 3 euro
Primarul orașului din Sicilia a precizat că oferta caselor vândute la doar 3 euro a stârnit interesul internațional și a revitalizat comunitățile depopulate din Italia. Locuințele disponibile în această ofertă recentă sunt case individuale, cu două sau trei camere, având o suprafață cuprinsă între 50 și 80 de metri pătrați. Acestea sunt construite din pietre de culoare maro-aurie și sunt dispuse pe unul până la trei etaje.
Costurile de renovare variază în funcție de starea proprietății. Renovările pot începe de la 30.000 de euro pentru o reabilitare simplă, însă pot ajunge la peste 200.000 de euro dacă cumpărătorii doresc să transforme casele în unele de lux.
Conform regulamentului impus de autorități, cumpărătorii sunt obligați să finalizeze lucrările de renovare în termen de trei ani de la achiziție. În caz contrar, aceștia riscă să piardă oferta pentru locuință.
Satul din România în care mulți vor să locuiască
Un sat din comuna Bătrâna, care se află în Munții Poiana Ruscă, are ulițele asfaltate și dispune de utilități, însă doar câteva persoane mai locuiesc aici, majoritatea bătrâni. Cu toate acestea, prețurile pentru o casă în această zonă supebă de munte sunt uriașe. Unele dintre sate au stârnit interesul românilor, dar și al străinilor.
Primarul localității a declarat recent că o casă aflată în apropiere de primărie costă 40.000 de euro iar pe o altă casă, la roșu, s-a cerut 75.000 de euro. Prețurile nu sunt mici nici în satele din apropiere. În Poiana Răchițelii, casele cu teren pornesc de la 30.000 de euro. Totodată, în satul Bunila, o casă cu teren costă 60.000 de euro. La Govâjdia, prețurile pot ajunge chiar și la 150.000 de euro.
Un loc din România considerat un adevărat paradis a fost desemnat ,,Destinația anului 2024.” Este vorba de Sibiu. Turiștii români, dar și cei străini sunt fascinați de Sibiu și de împrejurimile sale. O statistică recentă arată că peste jumătate de milion de turiști din toată lumea au ajuns în Sibiu anul trecut. De asemenea, satul Biertan a primit titlul de ,,satul de poveste.” Autoritățile au semnat recent un contract pentru un proiect de reabilitare a centrului istoric, atât pentru localnici, cât și pentru turiști.
„Biertan merită să fie satul anului pentru că are o recunoştinţă ca Sit Rural UNESCO. Recent am semnat şi un proiect foarte mare în care reabilităm tot centrul istoric al Biertanului pentru a avea o infrastructură mult mai bună atât pentru localnici, cât şi pentru turişti.”, a declarat Stelian Burduhos, consilier turism local Biertan.
Un alt loc fascinant pentru turiști este traseul străbătut de calea ferată Oravița-Anina. Românii se pot mândri cu prima cale ferată de munte din România. Calea ferată Oravița-Anina este o perlă ascunsă a țării, adorată de turiștii pasionați de natură și de trasee spectaculoase. Traseul feroviar este atrăgător și străbate păduri dese, râuri sălbatice, stânci masive și panorame de basm. Cea mai frumoasă cale ferată din România străbate nu mai puțin de 14 tuneluri și 10 viaducte.