Scapă de candidă în 48 de ore. Tratamentul sigur pentru a scăpa de infecția vaginală

26 iul. 2022, 12:21 _____ Vizualizări
BZI.ro, în Sanatate

În cele mai multe cazuri, femeile care suferă de mâncărimi caută soluții pentru a scăpa de candidă în 48 de ore. Însă, înainte de a apela la remedii pentru a vindeca boala este bine să primești un diagnostic din partea unui medic specialist. Pentru a confirma diagnosticul, este necesară examinarea microscopică sau însămânțarea unui frotiu din vagin. Există truse speciale de diagnosticare concepute pentru a detecta o infecție fungică.

Probabil, sursa candidei se află în tractul digestiv și pătrunderea acesteia în vagin se realizează direct din anus. În plus, o infecție vaginală de tip candidă poate fi contractată prin contact direct cu alte părți ale corpului care au ciuperca. Unele femei spun că pot dezvolta o infecție ca urmare a antibioticelor, a expunerii la estrogen, un hormon feminin, a unei diete bogate în zaharuri și după actul sexual. Cu toate acestea, mai mult de jumătate dintre femeile care suferă de candidoză vaginală recurentă nu sunt în măsură să determine factorul care provoacă următoarea recidivă a infecției. Candidoza este o cauză frecventă a vaginitei, boala care presupune inflamația vaginului însoțită de usturime și mâncărime. Aproximativ 75% dintre femeile aflate la vârsta fertilă raportează că au o infecție fungică vaginală cel puțin o dată în viață. Mai mult de jumătate dintre ei vor lua această infecție cel puțin o dată în viață.

femeie care se tine de burta din cauza candidei

Candidoza este o cauză frecventă a vaginitei, boala care presupune inflamația vaginului

Scapă de candidă în 48 de ore. Cum poți ameliora cât mai rapid disconfortul provocat de o infecție vaginală

Cu excepția cazurilor excepționale, tratamentul este administrat în primul rând pentru ameliorarea simptomelor provocate de candidă în primele 48 de ore. Femeile care nu au nicio plângere, adică „purtători” de virus, nu necesită tratament. De asemenea, nu este obișnuit să tratezi un partener, deoarece candidoza vaginală nu este considerată o boală sexuală.

Prezența candidozei vaginale la fetele tinere, adolescentele și femeile care nu sunt active sexual indică faptul că infecția nu este legată de actul sexual. În plus, studiile în care partenerul a fost de asemenea tratat nu au demonstrat eficacitatea tratamentului.

Astfel, pentru a scăpa de acest disconfort în 48 de ore, tratamentul trebuie îndreptat împotriva ciupercilor. Medicamentele sunt prescrise în funcție de tipul de ciupercă. În cele mai multe cazuri, agentul patogen este Candida alb.

Tratamentul preferat dar și cel mai rapid se efectuează administrând medicamentele antifungice azolice, care inhibă formarea membranei celulare fungice. Aceste medicamente sunt utilizate ca supozitoare topice sau creme, sau ca terapie sistemică, caz în care sunt administrate oral sub formă de pastile. Tratamentul topic este comparabil ca eficacitate cu tratamentul sistemic. De la 5% la 10% dintre femeile care iau un remediu topic se plâng de arsuri și disconfort, prin urmare, terapia sistemică din acest punct de vedere are un avantaj.

femeie care tine un cartonas cu o fata trista in dreptul zonei intime

Aproximativ 75% dintre femeile aflate la vârsta fertilă raportează că au o infecție fungică vaginală cel puțin o dată în viață

Cum poate fi tratată Candida glabrată. Cele mai bune modalități pentru a ameliora disconfortul

În cazurile în care agentul patogen este o ciupercă din specia Candida glabrata, este important să se asigure că simptomele sunt de fapt cauzate de prezența ciupercii și de niciun alt factor. Acest fapt este extrem de important deoarece Candida glabrată este considerată o ciupercă cu patogenitate scăzută. Aceasta nu duce la un răspuns inflamator semnificativ și este posibil ca nu va provoace disconfort la o femeie.

Din moment ce dorești să urmezi un tratament pentru candidă este foarte important să cunoști că în primele 48 de ore vei simți doar o ușoară ameliorare a disconfortului dar nu și vindecarea bolii. Durata tratamentului și tipul tratamentului sunt determinate în funcție de severitatea infecției. De obicei, inflamațiile fungice sunt clasificate drept inflamații simple, care apar în aproximativ 80% -90% dintre cazuri.

Boala este aleatorie, izolată la femeile sănătoase, cu simptome ușoare și fără semne de inflamație acută a vaginului la examinare. Atunci când afecțiunea nu a progresat se poate administra un tratament unic pentru a aborda infecția actuală fără a fi nevoie de profilaxie. In 80%-90% din cazuri se obține un răspuns bun la tratament și simptomele dispar.

femeie care se tine de burta din cauza durerii provocate de candida

Probabil, sursa candidei se află în tractul digestiv și pătrunderea acesteia în vagin se realizează direct din anus

În cât timp fac față candidozei vaginale femeile care suferă de o infecție complexă

În schimb, femeile cu o infecție complexă, care este determinată de frecvența recăderilor, mai mult de trei cazuri pe an, și femeile cu risc, cum ar fi femeile însărcinate sau femeile cu comorbidități, adică cele care suferă de diabet zaharat și boli de vulvă, este necesar un tratament de lungă durată. Acesta include tratamentul inițial al infecției curente și apoi terapia de întreținere o dată pe săptămână timp de câteva luni. După acest tratament, la peste 90% dintre femei, plângerile dispar.

Este important de menționat că 57% dintre femei scapă de candidă în 48 de ore, însă altele suferă de recurență a infecției fungice în decurs de 6 luni de la întreruperea terapiei profilactice. Nu se poate prezice care femei vor avea o recidivă și care nu. Eficacitatea tratamentului candidozei cauzate de ciuperca Candida glabrata este destul de scăzută. Doar 50% dintre femei răspund la tratamentul cu azoli. Ca tratament se recomandă un preparat cu acid boric, care ajuta 70% dintre pacienți.

medic care a prevalat o proba de la o femeie pentru a determina diagnosticul

Cu toate acestea, mai mult de jumătate dintre femeile care suferă de candidoză vaginală recurentă nu sunt în măsură să determine factorul care provoacă următoarea recidivă a infecției

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *