Pete roșii pe corp poze: Principalele afecțiuni semnalate de acest simptom

06 apr. 2022, 11:41 _____ Vizualizări
BZI.ro, în Sanatate

Dacă observi pete roșii pe corp exact ca în poze nu trebuie să te sperii. Petele roșii pe corp pot apărea la orice persoană, atât la un copil, cât și la un adult, la o femeie sau la un bărbat. Ele pot apărea în orice moment al anului. Însă mai des acestea apar în extrasezon, în timpul exacerbărilor diferitelor boli. Acestea pot fi de diferite tipuri, care pot semnala o anumită boală, atât de piele, cât și legată de boli sistemice.

Dacă petele roșii au apărut pe tot corpul, atunci motivele pentru manifestarea lor pot fi diferite. Unele pete pot să apară brusc, să nu aducă decât disconfort vizual și să dispară spontan. Iar altele pot fi un semn de boli grave și periculoase. Petele pe corp de culoare roșie apar din cauza diferitelor tipuri de reacții alergice, procese negative autoimune, boli dermatologice și boli infecțioase , precum varicela, rujeolă sau rubeolă.

persoana care sufera de pete rosii pe corp

Ulterior, acestea vor lua forma de vezicule, iar pielea va fi ușor umflată

Pete roșii pe corp poze: Din ce cauză acestea apar și cum să ameliorezi simptomul

Uneori, acest disconfort se poate manifesta din cauza disfuncției a organelor interne, tulburări ale sistemului cardiovascular. Unii specialiști susțin că petele pot fi o reacție adversă a terapiei hormonale sau insuficiență hormonală.

Petele pot apărea și din cauza încălcărilor regulilor de comportament alimentar, infecții bacteriene și parazitare. Unii suferă de acest simptom pe fondul emoțional instabil. În cazurile în acre ai schimbat de curând locul de trai trebuie să știi că petele pot fi un simptom provocat de condițiile de mediu precare.

persoana care sufera de pete rosii pe corp

Datorită faptului că există multe motive pentru erupțiile cutanate, simptomele pentru fiecare caz vor fi diferite

Datorită faptului că există multe motive pentru erupțiile cutanate, simptomele pentru fiecare caz vor fi diferite. Dacă cauza este o alergie, atunci vor apărea pete roșii, uneori însoțite de mâncărimi alte ori nu. Uneori, acestea pete sunt foarte asemănătoare cu mușcăturile de insecte.

Ulterior, acestea vor lua forma de vezicule, iar pielea va fi ușor umflată. Dacă cauza este o infecție, atunci aspectul petelor va avea un caracter punctual. Reacția cutanată  necesită o vizită urgentă la medic. Un consult medical este necesar dacă observi simptome precum umezirea pielii, creșterea numărului și a dimensiunii petelor, inflamarea țesuturilor afectate și a țesuturilor din apropiere. Astfel, dacă are loc umflarea acestora și, de asemenea, dacă petele roșii devin solzoase ca și în cazul psoriazisului trebuie să apelezi la medic pentru tratament.

Metode de diagnostic al afecțiunii și recomandări pentru tratament

Orice boală de piele, inclusiv petele roșii de pe corp, este de competența unui dermatolog. Specialistul va colecta o anamneză a bolii și va examina pielea, va evalua tipul de pete, culoarea lor și locația. Înainte de a face o programare și de a spune cum să tratezi petele roșii de pe corp, medicul poate prescrie o serie de examinări.

persoana care sufera de pete rosii pe corp

Unele pete pot să apară brusc, să nu aducă decât disconfort vizual și să dispară spontan

Pentru determinarea afecțiunii va trebui să efectuezi o serie de teste precum analize clinice generale de sânge și urină, răzuire, analize microscopice, virusologice și de altă natură. Numai după ce medicul poate răspunde în mod fiabil la întrebarea de ce corpul pacientului este acoperit cu pete roșii, el va spune cum pot fi acestea îndepărtate.

Metodele de terapie pentru pete roșii pe corp la fel ca și în poze sunt conservatoare. Acesta implică utilizarea medicamentelor, tratamentul local al manifestărilor cutanate cu ajutorul cremelor și urmarea unei fizioterapii. Adesea, pe lângă terapia principală, de comun acord cu medicul curant, pacienții folosesc tratamentul cu remedii populare.

persoana care sufera de pete rosii pe corp

Orice boală de piele, inclusiv petele roșii de pe corp, este de competența unui dermatolog


Calmează tusea rapid: Leacuri din bătrâni pentru ameliorarea simptomului

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *