Detalii inedite despre Dan Șucu: Vârsta la care a pus bazele unei afaceri de milioane de euro

18 ian. 2022, 14:04
BZI.ro, în Cancan ultimă oră

Puțini sunt cei care știu prea multe detalii despre Dan Șucu, vârsta, ambițiile și realizările celebrului afacerist, cunoscut în întreaga țară datorită emisiunii „Imperiul Leilor”.

dan sucu

Celebrul afacerist este de părere că pentru a reuşi în business trebuie urmărită nevoia clientului, astfel încât acesta să aibă ce are nevoie, atunci când are nevoie şi cum are nevoie

Celebrul afacerist, Dan Șucu, susține că pentru a reuşi în business trebuie urmărită nevoia clientului, astfel încât acesta să aibă ce are nevoie, atunci când are nevoie şi cum are nevoie:

„Construieşte o organizaţie care să fie condusă de această credinţă. Indiferent ce probleme crezi că ai, problema lui e prima”.

“Este nevoie de curăţenie şi consolidare în zona patronală. Mulţi dintre patronii şi executivii companiilor sunt atât de concentraţi pe problemele de afaceri încât lasă uneori loc unor oameni fără legitimitate, fără experienţă şi fără bună-credinţă să vorbească în numele lor. Ne dorim ca primii să nu mai stea pe margine şi să vină alături de noi”, spune Dan Şucu.

dan sucu stand pe scari

Compania începută de Dan Şucu se numeşte Mobexpert şi a ajuns în 2021 să deţină 26 de hypermarketuri şi magazine de mobilă în România, dar şi peste graniţă

Dan Șucu: La ce vârstă a pus bazele unei afaceri de milioane

Dan Viorel Șucu s-a născut în 25 aprilie 1963 în București. Și-a început cariera ca ghid turistic, urmând ca imediat după Revoluţie să pună bazele unei afaceri care să-i asigure traiul. A început de la zero o companie care vinde mobilă pentru casă și decorațiuni şi s-a dezvoltat în timp, devenind unul dintre cei mai cunoscuți oameni de afaceri din România.

La momentul respectiv, era căsătorit cu Camelia Șucu, alături de care avea două fete.

„Am plecat la drum cu gândul de a-mi face o afacere din care să-mi pot întreţine familia. Voiam să fiu un tată şi un soţ responsabil şi respectat în casa mea”, spunea Dan Şucu despre afacerea sa.

Dan Șucu a decis să pună bazele unei afaceri în 1993, pe când avea doar 30 de ani, cu o investiție inițială de 1000 de dolari. În încercările sale de a intra pe piaţa producătorilor de mobilă, a încercat şi afaceri cu fructe şi haine din Turcia, dar a reuşit să strălucească pe partea cealaltă.

A învăţat meserie din vizitele internaţionale, aşa a ajuns în 1993 să zboare în Franţa, la un tîrg de mobilă ce avea să-i schimbe viaţa:

 „Nu mai văzusem în România canapele din piele şi mi-au plăcut foarte mult. La fel şi ideea de mobilier de birou specializat”, după cum povestea Şucu.

dan sucu intr-un scaun de piele

Dan Șucu a decis să pună bazele unei afaceri în 1993, pe când avea doar 30 de ani, cu o investiție inițială de 1000 de dolari

Dan Șucu, proprietarul Mobexpert

Compania începută de Dan Şucu se numeşte Mobexpert şi a ajuns în 2021 să deţină 26 de hypermarketuri şi magazine de mobilă în România, dar şi peste graniţă. Are 8 fabrici care creează produse pentru magazinele sale şi 2.300 de angajaţi care lucrează zilnic pentru ca totul să fie bine pus la punct.

Grupul Mobexpert, cu activităţi în producţia şi retailul de mobilier, un business controlat de antreprenorul Dan Şucu, şi-a bugetat pentru o creştere a cifrei de afaceri de 10-12% faţă de 2019, potrivit informaţiilor anterioare acordate ZF.

În 2019, ultimul an de dinainte de pandemie, grupul Mobexpert a avut afaceri de peste 200 de milioane de euro.

În ciuda succesului pe plan profesional, destinul lui Dan Şucu, vârsta, experiența nu l-au ajutat să aibă o viață de familie liniştită. A divorţat de prima soţie, Camelia Şucu, cea cu care are două fete şi s-a căsătorit în 2007, chiar de ziua sa de naştere, cu Diana Lăscărescu, o fostă prezentatoare TV, cu care are doi băieţi.

dan sucu portret

A început de la zero o companie care vinde mobilă pentru casă și decorațiuni şi s-a dezvoltat în timp, devenind unul dintre cei mai cunoscuți oameni de afaceri din România

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *