9 plante, fructe si legume care elimina acidul uric in exces
Cand acidul uric se afla in cantitati mari in sange (hiperuricemie), se poate produce cristalizarea si depunerea in articulatii cum sunt cea de la baza degetului mare de la picior, dar si la glezne, genunchi, incheietura si degetele mainii. Apare astfel guta, o boala cu o lunga istorie, descrisa pentru prima data de vechii egipteni, insa relatia dintre boala si acidul uric a fost demonstrata abia in secolul al XIX-lea de Sir Alfred Baring Garrod.
Acidul uric este rezultatul metabolizarii alimentelor pe care le consumam si a degradarii celulare. Acumularea de acid uric se produce atunci cand organismul nu il elimina prin intermediul rinichilor si al urinei, sau atunci cand produce prea mult.
Alimentele cat si plantele medicinale determina un proces profund detoxifiant, eliminand din organism acidul uric, dar si alte substante reziduale si toxice cu care este incarcat. In plus metabolismul se va echilibra, sistemul imunitar va functiona corect si vitalitatea organismului va creste.
Excesul de acid uric poate fi eliminat cu ajutorul sucurilor de fructe si zarzavaturi, consumate timp de 7-10 zile. Se va consuma cate 250 ml de suc la doua ore si jumatate, nedepasindu-se 1,5- 2,5 litri de sucuri.
Se recomanda urmatoarele sucuri din plante, fructe si legume:
1. Telina (radacina si frunze)-150 ml suc /zi. Sucul de telina este unul din cei mai buni reglatori hormonali, are efect antiinflamator, depurativ si chiar usor calmant pentru durere. Poate fi combinat cu putin suc de morcov, in propotie egala, sau morcov in proportie dubla. Incercati sa consumati vreme de 3 saptamani acest suc si veti avea rezultate bune.
2. Urzica -1-2 pahare/zi. Faceti o cura de cel putin 1 luna cu sucul dw urzica. Urzica are efecte diuretice si regenerative asupra epitelului renal. Actiunea diuretic-depurativa se manifesta prin eliminarea acidului uric, a clorurilor si a ureei.
3. Patrunjel(frunze)- pahar/zi. Sucul se obtine la blender, in amestec cu apa. Sucul de patrunjel este valoros pentru eliminarea otravurilor din organism. Patrunjelul are efect activ asupra tubulilor in rinichi, neutralizand si provaocand excretia reziduurilor care contin acid uric. Prin prezenta subtantei denumita apiol pe care o contine,contribuie la concentratia ureei.
4. Varza 1 pahar/ zi. Sucul de varza are efecte reconstitutive asupra organismului, vitaminizante, diuretice, antiinflamatoare, elimina edemele. Puteti adauga putin suc de morcov, pentru corectarea gustului.
5. Castravetele- 1pahar / zi, dizolvant al acidului uric si al uratilor, provoaca si ajuta la eliminarea unor substante toxice din organism.
6. Orz verde- 1-2 pahare/zi. Sucul de orz verde are si efecte antiinflamatorii si imunostimulante puternice.
7. Pere si mere-1-2 pahare/zi .Perele si merele au efecte remarcabile de stimulare a functiei renale, ajutand la eliminarea acidului uric. Alcalinizeaza organismul devenit acidifiant.
8. Struguri-1-2 pahare / zi. Strugurii mobilizeaza si elimina acidul uric din organism, fiind un adevarat maturator de toxine si tumori.
9. Lamaile- sucul de la 2 lamai/zi. Se va bea obligatoriu cu paiul. Sucul de lamaie este un activator al globuleleor albe, alcalinizant al organismului, antigutos, antireumatismal, antianemic cu actiune buna hematopoietica.