9 lucruri pe care nu trebuie să le curățați niciodată cu bicarbonat de sodiu

de: BZI.ro
12:48, 10 nov. 2020

La fel ca oțetul alb, săpunul negru sau sucul de lămâie, bicarbonatul de sodiu este unul dintre produsele de curățare ecologica multifuncționale. Folosim această pudră albă pentru orice: pentru a dezodoriza mirosurile urâte, pentru a degresa și curata mașina de spălat vase, pentru a curata hainele, pentru a detartra țevile, pentru a da strălucire unei chiuvete. Dar uităm că, la fel ca toate produsele de uz casnic, este supus unor precauții importante. De exemplu, există o serie de lucruri care nu ar trebui curățate niciodată cu bicarbonat de sodiu. Acestea sunt obiecte și materiale pe care nu trebuie utilizat niciodată intrucat riscă să le deterioreze. Iata 9 lucruri pe care nu trebuie să le curățați niciodată cu bicarbonat de sodiu!

Aveți grijă la cantitate!

Paradoxal, bicarbonatul de sodiu este excelent pentru tratarea zgârieturilor mici de pe sticlă, dar nu este conceput pentru întreținerea lor zilnică. Puterea sa abrazivă ușoară poate ajuta într-adevăr la netezirea marginilor aspre ale unei zgârieturi. Cu toate acestea, aplicat pe restul paharului, există riscul de a-l zgâria! Mai bine folosiți oțet alb sau apă, pe ziar sau o cârpă din microfibră.

Precauții când doriți să curățați aluminiul cu bicarbonat

Acest produs natural de curățare este excelent pentru curățarea vaselor foarte murdare. Este nevoie doar de puțină apă clocotită și bicarbonat de sodiu pentru a scapa de toată grăsimea și murdăria. Cu toate acestea, ar trebui să clătiți rapid ustensila. Acest lucru se datorează faptului că bicarbonatul poate provoca oxidarea aluminiului. Prin urmare, contactul prea prelungit poate innegri acest material!

Pielea are de suferit din cauza bicarbonatului

Ca și în cazul scalpului, pielea feței nu poate rezista pH-ului prea bazic al bicarbonatului. Acest praf riscă să o atace și să o slăbească. Epiderma va fi apoi mai uscată și deteriorată. Și dacă poate fi folosit uneori în anumite tratamente faciale, este mai bine să-i rarim utilizările și să le limităm cât mai mult pentru binele pielii. Pe scurt, nu este un tratament care trebuie utilizat zilnic.

Nu ar trebui să vă curățați prea mult părul cu bicarbonat de sodiu

Există multe utilizări pentru bicarbonatul în păr: acesta ar curata părul și ar lupta cu mătreața. Cu toate acestea, nu ar trebui să fie suprautilizat. Acest lucru se datorează faptului că șamponul cu bicarbonat de sodiu poate face părul uscat si fragil pe termen lung. Acest lucru se datorează faptului că are un pH prea bazic și, prin urmare, este prea abraziv pentru scalp și par.

Evitați să curățați ustensilele și vasele de aur cu bicarbonat de sodiu

Aurul nu suportă efectul abraziv al acestui produs de curățare. Prin urmare, acest lucru poate lăsa zgârieturi și poate ataca finisajul veselei.

Dacă este posibil, nu folositi bicarbonat de sodiu pentru a curăța marmura

Acest produs de uz casnic nu va deteriora imediat marmura sau cuarțul. Cu toate acestea, pe termen lung, stratul protector al acestor materiale poate fi îndepărtat. Acest lucru va face marmura mai poroasă și susceptibilă la deteriorare.

Nu il folositi pe o plită ceramică

Bicarbonat de sodiu cu puțină apă, câteva picături de ulei esențial de lămâie: de multe ori nu este nevoie de mult pentru a curăța o tava de copt grasă! Cu toate acestea, pe ceramică, bicarbonatul poate lăsa câteva zgârieturi, precum și o peliculă albă. Dacă îl folosiți, ștergeți cu o cârpă moale înmuiată în oțet pentru a elimina toate urmele albe.

Aveți grijă cu mobilierul și podelele din lemn

Anumite materiale nu acceptă bicarbonatul de sodiu. Acest lucru poate deteriora treptat stratul protector al lemnului, ceea ce poate face mobilierul și podelele mai fragile.

Bani vechi

Este binecunoscut faptul că punerea obiectelor de argint în apă fierbinte cu folie de aluminiu și bicarbonat de sodiu poate îndepărta petele negre de pe argint. Cu toate acestea, în unele cazuri, și în special în cazul argintului foarte vechi sau chiar antic, acest lucru poate determina pierderea luciului. Apoi va avea o tendință mai mare de a se innegri rapid, din nou, foarte repede.