80 de elevi de la Școala Gimnazială „Ion Creangă” Târgu Frumos au participat la ateliere gratuite de educație nonformală
80 de elevi ai Școlii Gimnaziale „Ion Creangă” Târgu Frumos au luat parte la 4 workshop-uri gratuite din domeniul educației nonformale. Activitățile au avut loc în cadrul proiectului „Educație cu Sens”, finanțat prin programul Start ONG, lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow.
În perioada 1 octombrie -1 decembrie a avut loc implementarea proiectului. Acesta a vizat realizarea unui număr de 4 workshopuri interactive axate pe educație nonformală, pentru un număr de 80 de elevi, dintre care 70 cu dezvoltare tipică și 10 cu cerințe educative speciale, din cadrul Școlii Gimnaziale Ion Creangă Tîrgu Frumos și 1 workshop destinat educației adulților. Cele cinci activități au avut o durată de două ore fiecare și s-au desfășurat într-un spațiu exterior școlii.
Cele 5 workshop-uri interactive
Adolescența și Adicțiile – celor 70 de elevi de ciclu gimnazial le-au fost prezentate riscurile consumului de substante nocive cum ar fi tutunul, alcoolul, drogurile sintetice.
Educație Permisivă versus Educație cu reguli – această întâlnire a fost dedicată părinților elevilor din clasele primare, participanți la o dezbatere interactivă cu privire la modalitățile de interacțiune cu proprii copii.
Bullying-ul în mediul școlar – 70 de elevi de gimnaziu participanți au primit informații despre fenomenul de bullying și despre efectele sale, dar s-a vorbit și despre măsurile de combatere ale acestuia.
Financiară – 70 elevi de ciclu gimnazial participanți au descoperit importanța educației financiare și pașii necesari pentru o afacere de succes.
Beneficiile Art-terapiei în rândul elevilor cu CES – 10 elevi cu CES care cu ajutorul picturii pe pânză și a modelajului lutului și-au dezvoltat psihomotricitatea, creativitatea și au dezvoltat relații interpersonale.
„În cadrul celor 10 săptămâni de proiect au fost realizate un număr de 4 workshopuri interactive axate pe educație nonformală, pentru un număr de 80 de elevi dintre care 70 cu dezvoltare tipică și 10 cu cerințe educative speciale din cadrul Școlii Gimnaziale Ion Creangă Tîrgu Frumos. Elevii claselor a VI a, a VII a și a VIII a împreună cu specialiști din diverse domenii de activitate au învățat despre efectele nocive ale consumului de substanțe, despre prevenirea și combaterea bullying-ului în mediul școlar cât și despre importanța unei educații financiare timpurii. În cadrul proiectului am susținut și un workshop destinat educației adulților pe tema limitelor și a permisivității în creșterea și educația copiilor.
Totodată proiectul a vizat și dotarea si amenajarea unui spațiu destinat activităților recreative pentru cei 10 elevi cu cerințe educative speciale integrați în cadrul Școlii Gimnaziale Ion Creangă Tîrgu Frumos”, a declarat coordonatorul proiectului, Director, prof. Ana Maria Doleanu.
Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultură. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor non-administrative și grupurilor informale/ de inițiativă.
Școala Gimnazială „Ion Creangă“ Tîrgu Frumos este o unitate de învățământ de masă gimnazial care școlarizează un număr de aproximativ 611 elevi, școală integratoare care dispune de servicii ce vin în sprijinul elevilor cu cerințe educative speciale. Misiunea școlii este asigurarea unei educații de calitate pentru toți, înțelegerea și acceptarea diversității etnice, culturale, religioase, individuale, într-un mediu deschis, prietenos, tolerant cu scopul de a forma personalități capabile să își continue studiile liceale și profesionale și care să se adapteze unei societăți moderne eterogene.